Kaymakam Sırmalı, Ortaoba Ve Beyoba Mahallelerini Ziyaret Etti

Balıkesir’in Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, İlçe Jandarma Komutanı Özkan Kavak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Recep Özbudak ile birlikte Ortaoba ve Beyoba Mahallelerini ziyaret ederek vatandaşların ihtiyaçlarını dinledi, sorunların çözümü konusunda yardımcı olma sözü verdi.

Kaymakam Sırmalı, Ortaoba Ve Beyoba Mahallelerini Ziyaret Etti
Düzenli olarak gerçekleştirilen mahalle ziyaretleri kapsamında ilk olarak Ortaoba Mahallesini giden Kaymakam Sırmalı, Ortaoba Mahallesi İlköğretim Okulunu ziyaret ederek öğrencilerle birlikte BENGi projesi kapsamında kitap okuma etkinliğine katıldı.

Öğrencilerle sohbet eden Kaymakam Sırmalı kitap okumanın öneminden bahsederek onlara kitap okumaları konusunda tavsiyelerde bulundu. Daha sonra öğretmenler ile bir araya gelen Kaymakam Sırmalı okulun derslik ihtiyacının giderilmesi hususunda Ortaoba Mahallesinde bulunan arsa yerinde incelemelerde bulundu. Akabinde mahalle meydanında mahalle sakinleri ile buluşan Kaymakam Sırmalı mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi. Özellikle koyun sürülerinin zeytinliklere zarar vermesinden dolayı mahallelinin şikayetlerini dinleyen Kaymakam Sırmalı şikayetlerin çözümü konusunda gerekli çalışmaların yapılması hususunda İlçe Jandarma Komutanlığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne gerekli talimatları verdi.

Akabinde Beyoba Mahallesini ziyaret eden Kaymakam Ali Sırmalı ve kurum amirleri mahalle meydanında Beyoba Mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Mahalle sakinleri Kaymakam Ali Sırmalı’dan eskiden köy kıraathanesi olarak kullanılan yerin, restore edilerek tekrar köy kıraathanesi haline getirilmesi ile ilgili taleplerini ilettiler. Kaymakam Ali Sırmalı Beyoba Köy kıraathane restorasyonunun yapılması ile ilgili değerlendirmelerin yapılarak; köy kıraathanesinin restore edilerek kullanılabilir hale getirilmesi için gerekli çalışmaları yapılacağını bildirdi. Kaymakam Ali Sırmalı Beyoba’ya yapılan ziyaretten sonra hatıra fotoğrafı çekilmesiyle mahallelerden ayrıldı.

Kaymakam Sırmalı vatandaşla olan buluşmaların bundan sonra da diğer mahallelerde devam edeceğini, vatandaşın ayağına giderek ihtiyaçlarını yerinde tespit edip, çözüm üretilmesinde ellerinden gelen desteği vereceğini ifade etti.

Bundan sonra da diğer mahallelere de bu tür ziyaretlerin düzenleneceğini ifade eden Kaymakam Sırmalı "Devletimiz her zaman vatandaşın yanındadır" dedi.

Kaynak: İHA