Kaş'ta Sanayi Esnafı Toplandı

Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, esnaf ile yapılması planlanan yeni sanayi sitesi konusunda bir araya geldi.

Belediye toplantı salonunda belediye ile Kaş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığının düzenlediği toplantıya, Başkan Halil Kocaer, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Çalışkan, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ramazan Çetin, Büyükşehir Belediyesi Kaş Koordinatörü Musa Yücel ve sanayi esnafı katıldı.

Toplantıda Kaş Bağlıca'da yapılacak sanayi sitesine ilişkin mülkiyet, maliyet, süre ve kurulması planlanan kooperatif konusu ele alındı.

Başkan Kocaer, sanayi esnafının oluşturacağı kooperatifin kurulma aşamasında bulunduğunu ifade ederek, esnafa 15 Mart tarihine kadar kooperatif arsasının alınmasını önerdi.Sonrasında su, kanalizasyon, elektrik ve benzeri altyapı çalışmalarına başlanacağını belirten Kocaer, çalışmalara destek olacaklarını kaydetti.

Kocaer, kurulacak sanayi bölgesinin Ağullu'da yapılması planlanan otobüs terminali ile bağlantısını vurgulayarak, sanayi esnafından konuyla ilgili çalışmalara hız vermesini istedi.

Yeni terminal ihalesinin Büyükşehir tarafından yapıldığına dikkati çeken Kocaer, 'Önümüzdeki günlerde yapım çalışmalarına başlanacak. 6 aylık süre içinde bitirilebileceği belirtildi. Otogar taşındıktan sonra, o bölgede küçük sanayi esnafımızla çalışmalara başlamamız gerekiyor.' diye konuştu.

Kaynak: AA