Hayvanları Sayesinde Depremden Kurtuldu

Samsat ilçesinde etkili olan depremden evi hasar gören Adıyamanlı Zeynep Bozan, hayvanlarının çıkardığı sesler sayesinde dışarı çıkınca olaydan yara almadan kurtuldu Bozan: 'Hayvanlar önceden ses çıkarmasaydı, belki dışarı çıkmazdım. Belki eşyaların altında kalırdım. Olan oldu, zararımız çok fazla ama yapacak bir şey yok sağ olduğumuza şükrediyoruz' Sefa Demirbağ: 'Hayatta olduğumuza şükrediyoruz ancak hüzün ve mutluluğu bir arada yaşıyoruz'

HALİL FİDAN - Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen depremde evi hasar gören 79 yaşındaki Zeynep Bozan, hayvanlarının çıkardığı sesler sayesinde olaydan yara almadan kurtuldu.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki birçok ilde etkisini hissettiren depremin merkez üssü Adıyaman'ın Samsat ilçesinde hasar tespit çalışmaları sürüyor. İlçe merkezi ile bazı köylerde hasara neden olan 5,5 büyüklüğündeki depremde evleri hasar görenlerin yaraları sarılmaya çalışılıyor.

Depremin en çok etkili olduğu Taşkuyu köyünde evleri zarar gören vatandaşlardan Zeynep Bozan (79) da geceyi AFAD tarafından dağıtılan çadırda geçirdi.

Uzun yıllar yaşadığı evinin yıkılmasından duyduğu üzüntüyü dile getiren Bozan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olaydan önce komşularıyla evde çay içtiklerini söyledi.

Depremden birkaç dakika önce ahırdaki ineklerin huzursuzlandığını ve sesler çıkarmaya başladığını, bunun üzerine evinden komşusunun da yardımıyla hayvanları bulundukları yerden dışarı çıkardığını ifade eden Bozan, olay sırasında çok korktuğunu belirtti.

Zeynep Bozan, dışarı çıktıktan kısa süre sonra depremin meydana geldiğini ve evinin büyük hasar gördüğünü dile getirerek, şunları dile getirdi:

'İnekler şiddetli ses çıkarmaya başlayınca, ne oluyor diye yanlarına gittik. Bu sırada neredeyse bizi ezecek gibi oldular, normalde öyle değillerdi beni tanırlar, sakinleşmeleri gerekirdi ama öyle olmadı. Bunun üzerine onları dışarı çıkardık. Çok geçmeden her taraf sallanmaya başladı, evler yıkıldı. Benim ev de eski bir yapı, çok kötü oldu. Hayatım burada geçti, ne yapacağım bilmiyorum. Hayvanların kaldığı ahır ise tamamen yıkıldı, hayvanlar önceden ses çıkarmasaydı, belki dışarı çıkmazdım. Belki eşyaların altında kalırdım. Olan oldu, zararımız çok fazla ama yapacak bir şey yok sağ olduğumuza şükrediyoruz.'

Depremde evi yıkılan Sefa Demirbağ (69) ise olay sırasında ne yapacaklarını bilemediklerini ve büyük korku yaşadıklarını anlattı.

'Hayatta olduğumuza şükrediyoruz ancak hüzün ve mutluluğu bir arada yaşıyoruz' sözlerine yer veren Demirbağ, olaydan sonra kendilerine destek veren yardım kuruluşlarına ve yetkililere teşekkür etti.
Kaynak: AA