Erdemir'de Taşeron İşçilerin Eylemi Sona Erdi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş.’de (ERDEMİR) kadrolu işçileri taşıyan taşıma servislerine alınmadıkları için eylem yapan taşeron işçilerin sorunun çözülmesi üzerine eylemlerini sona erdirdi.

Erdemir'de Taşeron İşçilerin Eylemi Sona Erdi
Kdz. Ereğli ilçesinde ki demir çelik fabrikasında taşeron olarak çalışan işçiler kadrolu işçileri taşıyan servislere alınmadıkları için eylem başlatmıştı.Taşeron işçilerden Cevdet Yaman, Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu’nun girişimleri sonucu sorunun çözüldüğünü söyledi.

Yaman yaptığı açıklamada “1 Mart itibari ile fabrika yönetimi taşeron işçilerinin servisleri kullanmasına müsaade etmiyordu. Bizlerde bunun üzerine iş bırakma eylemi yapmıştık. Kdz. Ereğli Kaymakamımız Sayın Nazım Madenoğlu ile yaptığımız görüşmede sorunun çözülmesi için girişimlerde bulunacağını söylemişti. Sayın Kaymakamımızın girişimleri neticesinde bu sabah itibari ile işçi servislerinden tekrar yararlanmaya başladık. Bizim talebimiz yerine getirilmiş oldu ve eylemimizi sonlandırdık. Bizlere bu süreçte yardımcı olan başta Kdz. Ereğli Kaymakamımız Sayın Nazım Madenoğlu olmak üzere, anlayışından dolayı İlçe Emniyet Müdürümüz Fahri Küçük ile Erdemir yöneticilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA