Bahreynli Bakan El Halife'den ASO 1. OSB'ye Ziyaret

Bahreyn Maliye Bakanı Şeyh Ahmed Bin Muhammed el Halife, Ankara Sanayi Odası (ASO) 1. Organize Sanayi Bölgesini (OSB) ziyaret etti.

ASO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Ankara sanayisi ve ASO 1. OSB hakkında el Halife'ye bilgi verdi.

ASO 1. OSB'nin, Türkiye'nin en iyi organize sanayi bölgelerinden birisi olduğunu belirten Özdebir, bölgenin değişik sektörlerde faaliyet gösteren 270 fabrikasıyla, 35 bin kişiye istihdam sağladığını kaydetti.

İki ülke arasındaki ticaret hacminin çok düşük olduğunu ve artırılması gerektiğini ifade eden Özdebir, 'Ankara, gelişen sanayi altyapısı, üretim kabiliyeti ile Türk sanayisinde öne çıkan şehirlerden birisi haline geldi. Türkiye'de üretilen yüksek teknoloji ürünlerinin yüzde 20'si burada üretilmektedir. Bu anlamda Ankara, diğer şehirlerden farklı bir konumda. Ankara, birçok sektörde üretim yapan firmalarıyla çok önemli bir üretim merkezi haline geldi. Bahreyn ile sanayi alanında iş birliğinin geliştirilmesi konusunda her türlü desteğe hazırız.' değerlendirmesinde bulundu.

Bahreynli Bakan el Halife ise Türkiye'nin sanayileşme sürecinde dev adımlar attığına işaret ederek, 'Bu adımları yerinde görmek, şahsımız ve ülkemiz adına oldukça büyük bir fırsat oldu. Bugün burada olmamız, bir sonraki adımlarımız için başlangıç olacaktır. Burada edindiğimiz izlenimleri ülkemizde uygulamak istiyoruz. Buradaki misafirperverlikten dolayı çok mutlu olduğumuzu belirtmek isteriz.' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA