Annesinin Rüyasında Gördüğü Şehit Ömer Halisdemir'i Tuvale Çizdi

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde genç ressam Habib Sivil, annesinin gördüğü rüyadan ilham alarak Şehit Ömer Halisdemir’i tuvale çizdi. Resim ve annesinin yazdığı mektup şehidin ailesine teslim edilecek.

Annesinin Rüyasında Gördüğü Şehit Ömer Halisdemir'i Tuvale Çizdi
Genç ressam Habib Sivil, Kahta 100. Yıl Parkı’nda açtığı yağlı boya sergisinde, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Ömer Halisdemir’in portresini 2 günde tamamladı. Sergiyi Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, AK Parti İlçe Başkanı Engin Akel, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen ve birçok vatandaş gezdi. Kahta Kaymakamlığı ve Kahta Belediyesinin destek verdiği projenin tamamlanması ile beraber, genç ressamın annesi Şerife Sivil’in şehidin annesine yazmış olduğu mektup da Niğde’nin Bor ilçesindeki evine gönderilecek.

Sergide konuşan ressam Habib Sivil, projeye annesinin gördüğü rüyadan etkilenerek başladığını belirtti.

15 Temmuz’da yaşanan acı hadisenin toplumsal bilincini ayakta tutmaya çalıştıklarını ifade eden Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, “Kahta ilçe Kaymakamlığı ve ilçe belediyemizle birlikte hem 15 Temmuz’da yaşanan o acı hadisenin toplumsal bilincini ayakta tutmak hem de yapmış olduğumuz faaliyetlerle bunları kamuoyuna hem gençlerimize hem de ilçemizde yaşayan insanlara o günlerde yaşanan sıkıntıları ve ülkemizin neyle baş başa kaldığını hatırlatmak en önemli görevlerimizden bir tanesidir. Bu noktada ilçe belediyemizle beraber genç ressamımızın bir talebi oldu. 100. Yıl Parkı’nda Şehidimiz Ömer Halisdemir’in portesi yapılıyor. Bunun yapılması süreci boyunca gençlerimize, parkı ziyaret eden kardeşlerimize canlı bir şekilde göstermek. Amacımız, şehidimizin burada bir anısını yaşatmak. Genç ressamımızın yapmış olduğu porteyi de tamamlandıktan sonra dualarımızla birlikte ailesine hediye edip göndereceğiz” İfadelerini kullandı.

Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, “Şehidimiz Ömer Halisdemir dünyaya bir kişinin bile yön verebileceğini gösterdi. Şu an 100. Yıl Parkı’nda genç ressamımız portesini çiziyor. İnşallah ülkemiz bir daha o günleri yaşamaz. Ailesine sabırlar diliyoruz. Bu porteyi ailesine göndereceğiz” ifadelerini kullandı.

Genç ressam Habib Sivil, “Şehit Ömer Halisdemir için bir proje hazırladım. İlçe Kaymakamız ile görüşüp projemi tanıttım. Kaymakamımız Ahmet Gazi Kaya bu projeyi çok beğendi ve beni tebrik etti. Kaymakamımız projeyi yapabilmem için bana destek oldu. Projeye sabah 09.00 civarında başladım. Yarın portenin son halini hazırladıktan sonra paketleyeceğim. Daha sonra Niğde’nin Bor ilçesine gidip ailesine hediye edeceğim. Bu arada annem şehidimizin annesi için bir mektup yazdı. Onu şehidimizin annesine vereceğim” ifadelerini kullandı.

Habib Sivil’in annesi Şerife Sivil de “Şehidimizin annesine bir mektup yazdım. Şehidimizi rüyamda gördüm. Sabah oğluma anlattım. Oğlum Habib’in çizdiği bir resmi gördüm. Çizdiği resim, rüyamda gördüğüm Şehit Ömer Halisdemir’di. Oğluma şehidimizi rüyamda gördüğümü söyledim. Gördüğüm rüyada 4 kişiydiler. En önde duruyordu. Şehidimize oğlum sizin fotoğrafınızı çiziyor dedim. Bir bakayım dedi.

Bir okulda. Geldi baktı karakalem çizmiş. Çok güzel olduğunu söyledi.

Arkadaşları da tek tek resme bakarak çıktı. Aynısını mektup da yazdım. Şehit annemize mektubu yollayacağım” dedi.

Kaynak: İHA