AESOB İle BAGEV Arasında İstihdam Protokolü İmzalandı

Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) ile Antalya Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (AESOB) arasında işsizliğin önlenmesi ve esnafın kalifiye eleman sıkıntısını çözmek amacıyla istihdam işbirliği protokolü imzalandı.

AESOB hizmet binasında bir araya gelen AESOB Başkanı Adlıhan Dere ve BAGEV Başkanı Ali Çandır, istihdamın artırılması ve eğitimi geliştirmeye yönelik hazırlanan işbirliği protokolünü imzaladılar.

BAGEV Başkanı Çandır, yaptığı açıklamada, işsizliğin önemli sorunlardan biri olduğunu belirterek, kalifiye eleman sıkıntısının da diğer bir konu olarak gündeme geldiğini kaydetti.

Türkiye'de ilk defa BAGEV tarafından bölgesel istihdam ofisi kurulduğunu kaydeden Çandır, bu portala 15 bin işsizin, 2 bin de işletmenin kayıtlı olduğunu, aylık 100 kişinin portal aracılığıyla işe yerleştiğini bildirdi.

Oluşturulan internet sitesinde iş arayan ile işverenin buluştuğunu vurgulayan Çandır, 'Esnaf odalarımızla bu kapsamda etkin bir çalışma yürütülebilir.' diye konuştu.

Çandır, imzalanan protokol ile esnafın 'www.bagevkariyer.com' internet sitesinden ücretsiz ilan yayımlayabileceğini, işçinin de portaldan ücretsiz yararlanabileceğini kaydetti.

AESOB Başkanı Dere ise, BAGEV ile işbirliği yapmaktan duydukları memnuniyeti ifade etti.

Çalışma hayatında milli seferberlik ilan edildiğini hatırlatan Derece, Antalya'da esnafın 75 bin kişiyi istihdam etme sözü verdiğinin altını çizdi.

İş arayan kadar işverenin de kalifiye eleman bulmakta zorlandığını belirten Dere, BAGEV'in istihdam portalının iyi bir buluşma noktası olacağını söyledi.

Kaynak: AA