366. Kısa Dönem Erlerin Yemin Töreni

Giresun ve Artvin'de temel eğitimini tamamlayan 366. Kısa dönem erler yemin etti.

Giresun'da İl Jandarma Komutanlığında temel eğitimlerini tamamlayan 52 kısa dönem er için Tuğgeneral Bahtiyar Aydın Kışlasında yemin töreni düzenlendi.

Törende eğitimlerinde başarı gösteren erlere Giresun Valisi Hasan Karahan tarafından ödül verildi.

Daha sonra askerler Türk bayrağı ve silahların bulunduğu masaya ellerini koyarak toplu halde yemin etti.

Vali Karahan, burada yaptığı konuşmada, milletin emrinde, devletin hizmetinde bir kanun ordusu olan jandarmanın, eğitimlerini tamamlayan erlerle daha da güçlendiğini söyledi.

Ailelerin evlatlarını kendilerine teslim ettiğini ifade eden Karahan şöyle devam etti:

'Komutanlarımız onları kendi evlatlarından daha üstün tutup her türlü emniyet ve güvenlik tedbirlerini alıyor, onları sağ salim sizlere teslim edeceğiz. Giresunumuz huzurlu bir şehirdir, Türkiye’nin asayiş bakımından en rahat şehirlerindendir, coğrafyası ayrı güzeldir, insanı ayrı sıcaktır dolayısıyla gözünüz arkada kalmasın.'

İl Jandarma Komutanı Albay Ali İhsan Ersoy da erlerin içtiği andın vatan sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamında olup aynı zamanda kahraman Türk ordusuna mensup bir asker olduklarının kabul belgesi olduğunu söyledi.

Törene, Giresun Bölge Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Belediye Başkanı Kerim Aksu, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, erlerin aileleri ile askeri personel katıldı.

- Artvin

Artvin'de de İl Jandarma Komutanlığında eğitimini tamamlayan 366. kısa dönem 27 er için yemin töreni vardı.

Törende konuşan Artvin Valisi Ömer Doğanay, atış, spor ve eğitimde birinci olan erlere hediye verdi.

İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç da, burada yaptığı konuşmada, askerlerin çok kısa sürede kışla yaşantısına alıştığını ve büyük gayret göstererek temel askerlik niteliklerini kazandığını ifade etti.

Törene, Artvin Belediye Başkan Vekili Erkan Yazan, Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, askeri personel ve erlerin aileleri katıldı.

Kaynak: AA