'Yörük-Türkmen Kültürü' Gelecek Kuşaklara Aktarılacak

Keles ilçesine bağlı kırsal Mahallede restorasyon çalışmaları devam eden 'köy konağı', içinde bulunan müzeyle 'Yörük-Türkmen kültürü' gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlayacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, ilçeye bağlı kırsal Belenören Mahallesinde köy konağında incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, köy konağında sosyal ve kültürel etkinliklerin yapılacağını belirtti.

Daha önce harabe halindeki 3 katlı yapının, aslına uygun olarak yeniden inşa edildiğini ifade eden Altepe, şunları kaydetti:

'İçinde kırsal kültürün yaşatılacağı bir müzenin de yer aldığı konakta, restorasyon çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. Konak, orijinal çeşmesi, içindeki müzesi ve toplantı alanlarıyla Yörük Türkmen kültürünün yaşatıldığı önemli bir merkez olacak. Toplam 400 metrekare alana sahip yapı, taş duvarları, ahşap ve tuğla yapılarıyla orijinal bir eser olarak gün yüzüne çıkmış oldu. Bu bölgenin tarihini anlatan tüm eserler de konak içindeki müzede sergilenecek ve kırsal kültür, gelecek kuşaklara aktarılmış olacak.'

Kaynak: AA