Ünye İİBF'li Öğrenciler Seminer Düzenledi

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) İktisat Kulübünce, 'Dünyada ve Türkiye'de İktisat Politikalarında Arayış' konulu seminer düzenlendi.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sakal, Ünye İİBF Konferans Salonunda gerçekleşen seminerde, üniversiteli gençlerin okul derslerinin dışında kendilerini geliştirmeleri, ülkeyi ve dünya gündemini yakından takip ederek bilgi sahibi olmaları gerektiğini söyledi.

İyi donanımlı bir gençlik için eğitim seminerleri düzenlediklerini belirten Sakal, şunları kaydetti:

'Arkadaşlarımızın ders geçmenin ötesinde okumuş olduğu alanla ilgili dünyadaki ve Türkiye'deki gelişmeleri iyi takip etmeleri gerekiyor. Tabi takip etmeleri gereken şeyin ne olduğunu da bilmek gerekiyor. Bilim ve donanımı biraz daha güncelleştirmek gerekiyor. Bu seminerimizden de çıkarsamalar, analizler yaparak düşünmeleri gerekiyor.' dedi.

İktisat ve Toplum Dergisi Editörü Prof. Dr. Ömer Faruk Çolak ise seminerde yaptığı konuşmada, dünya ekonomisinde ciddi bir borçlanma olduğunu anlatarak, şunları söyledi:

'Yunanistan da borçlu, Amerikalının kendisi de borçlu, fakir ülkelerin borç stokları daha düşük. Biz ve bize benzeyen yükselen ekonomilerde bir büyüme, işsizlik, enflasyon sorunu var. Bunun yanı sıra cari açık ve borçlanma sorunu var. O zaman Amerika'nın üreteceği iktisat politikaları ile bizim üreteceğimiz iktisat politikalarında farklılık mı var? Bunu düşünmemiz lazım.'

Kaynak: AA