Toplum Sağlığı Merkezinden Bilgilendirme Standı

İslahiye Toplum Sağlığı Merkezi, sağlıkla ilgili bir dizi etkinlikler düzenleyerek pazar yerinde bilgilendirme standı kurdu.

Etkinlik kapsamında Giyip Pazarı'nda stant kuran sağlık merkezi çalışanları, vatandaşları akciğer yetmezliği, kalp ve damar hastalıkları, koah hastalığı hakkında bilgilendirdi.

Afişler asan ve broşür dağıtan sağlıkçılar, vatandaşların tansiyonlarını ölçerek onlara bilgi verdi.

Sağlık çalışanları, günümüzde kronik solunum hastalıklarının tıbbi tedavisinin standart bir bileşeni olarak kabul edilen Pulmoner Rehabilitasyon'un kronik solunum hastalarının fiziksel ve psikolojik durumlarını düzeltmeyi ve sağlığı iyileştirmeyi hedefleyen, hasta değerlendirmesini takiben bireysel olarak belirlenen egzersiz eğitimi, davranış değişikliği ve hasta eğitimi gibi yaklaşımları içeren kapsamlı uygulama olduğu üzerinde durularak, pulmoner rehabilitasyonun kimlere uygulandığı, amaçları, içeriği ve rehabilitasyon programının süresi hakkında bilgilendirme yaptı.

Gizli katilin 'tuz' olarak görüldüğünü ve fazla alınması durumunda böbreklere baskı yaparak kronik böbrek hastalıklarına yol açabileceğini dile getiren sağlıkçılar, 'tuzu azaltın, suyu çoğaltın', 'spor yapın sağlıklı yaşayın' gibi sloganlar ile vatandaşları bilinçlendirdi.

Vatandaşlar tarafından ilgi ile karşılaşan sağlık çalışanları, bazı tavsiyelerde bulundu.

Günde 1,5 bardak su içilmesi konusunda uyarılarda bulunan ekipler, vatandaşlara hazır su ikram etti.

Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Ayhan Gülşen, son yapılan çalışmalara göre her 7 kişiden birinde böbrek rahatsızlığının ortaya çıktığını, egzersiz ve bol bol su içmenin böbrek hastalıklarından koruduğunu kaydetti.

Kaynak: AA