İzmir'de Kaynak Suyu İstasyonlarının Kapatılması

Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Alim Murathan, İZSU'ya ait doğal kaynak suyu satış istasyonlarının kapatılacağına dikkat çekerek vatandaşa sunulan bu imkanın firmaların kar hırsına kurban edildiğini öne sürdü.

Murathan, odanın hizmet binasında düzenlediği basın toplantısında, 2005 yılında uygulamaya giren suların ambalajlanmasına yönelik yönetmelik nedeniyle İZSU'ya ait 8 su istasyonunun 31 Mart 2017 itibariyle kapatılacağını ifade etti.

Yönetmenlikle hijyen koşulları sağlanmış olsa dahi kaynak sularının halka açık su istasyonlarında ucuza satılmasının yasaklandığını ileri süren Murathan, suyun ambalajlı olarak satılmak istenmesine anlam veremediklerini belirtti.

Murathan yılda 300 ila 400 bin vatandaşın uygun fiyata bu sulardan yararlandığını dikkati çekerek, 'Vatandaş, bu satış istasyonlarında 20 litre suyu 1,5 liraya alabiliyorken ambalajlanmasıyla en az dört katına yani 6 liraya alabilecek. Bu, kaynak suyunun pahalılaşması ve ticari bir meta haline getirilmesidir. İzmir ve ülkemizin doğal kaynak suları, ulusal ve uluslararası firmaların kar hırsına kurban ediliyor.' diye konuştu.

Kaynak: AA