İnce'den 'evet' oyuna ayetli gönderme

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, referandum sürecine dini alet etti.

İnce'den 'evet' oyuna ayetli gönderme
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce 'Hayır' mitingleri kapsamında Saruhanlı, Akhisar, Salihli ve Sarıgöl ilçesinde vatandaşlarla buluştu. 

CHP'Lİ İNCE'DEN AYETLİ GÖNDERME

Saruhanlı'nın ardından Akhisar'da miting düzenleyen CHP'li ince, “Evet demeyi düşünenler emin olun ki bir kere okusalar yüzde 1 bile 'Evet' çıkmaz. Kuran-ı Kerim'in ilk emri okudur. 'Evet' verenlere Kuran-ı Kerim'in emrine uyun, önce bir okuyun diyorum. Okuyun bakalım 'Evet' diyecek misiniz? Ben 18 maddeyi 50 kere okudum. Burada terörle mücadele yok. Burada tarımın güçlendirilmesi, çiftçi, ekonomi, gençlerin, ev kadınların hiçbirisi yok. Burada bir adama Türkiye'yi teslim etmek var' dedi.

'NEDEN EVET DEDİĞİNİ ANLAMK İÇİN OKUYUN'

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, referandum çalışmaları kapsamında Manisa'nın Salihli ilçesine gelerek, Kent Meydanı'nda halka seslendi. CHP'li İnce, “Çıkıp söyledikleri tek şey, var, o da hayır diyenler teröristtir. Hayır diyenlere, başparmağını göstererek terörist diyor. Halbuki başparmağını bize gösterirken, diğer 3 parmak kendisini gösteriyor, ama bunun farkında değil. Referandum da ne evet diyenler, ne de hayır diyenler teröristtir. Hepsi bu memleketin evladıdır. Evet diyenlere tek kelime söylüyorum, neden evet dediğini anlamak için okuyun. Eğer, neden evet demek için okuyanlar, hayır oyu verecektir. Çünkü neden evet denmesi gerektiğini anlatmıyorlar” dedi.

CHP'li İnce daha sonra geçtiği Alaşehir ve Sarıgöl ilçelerinde de vatandaşlarla buluşarak 'Hayır' oyu istedi.
Kaynak: İHA