ATO Ve İTO'dan Ortak 'Ticaret Beklenti Anketi' Çalışması

Ankara Ticaret Odası (ATO) ile İstanbul Ticaret Odasının (İTO) ortaklaşa 'ticaret beklenti anketi' yapacağı bildirildi.

ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, İTO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran’ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında ATO ve İTO’nun çalışmalarında iş birliği ile ortaklaşa 'ticaret beklenti anketi' yapılması konuları ele alındı.

Görüşmede İTO'nun çalışmaları hakkında bilgi veren Çağlar, ATO ile ortak çalışmalar yapmak istediklerini ifade etti. Ticaret hayatındaki mevcut durum ve beklentileri tespit etmek amacıyla meslek komiteleri üyelerine yönelik anket yaparak Başbakanlık, Merkez Bankası ve ilgili tüm kurumlara gönderdiklerini belirten Çağlar, ticaret beklenti anketi çalışmasını ATO ile birlikte yapabileceklerini, bu şekilde daha geniş bir kesimin görüşlerinin anketlere yansıyacağını kaydetti.

İTO olarak yurt dışında her yıl 30 fuar düzenlediklerine ve her fuara 50-200 firma götürdüklerine işaret eden Çağlar, 'Dünyanın her yerinde fuarlar düzenliyoruz. 100 bin lira ile 500 bin lira arasında sübvansiyon sağlıyoruz. ATO üyeleri de isterlerse bizim fuarlarımıza katılabilirler.' ifadelerini kullandı.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Baran da üyeleri ilgilendiren konularda İTO ile ortak hareket edebileceklerini belirterek, devam eden projeleri ve fiziki altyapıyı iyileştirme çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İTO Başkanı Çağlar’ın, dünyadaki önemli fuarların yapıldıkları şehrin adıyla anıldıklarını vurgulaması üzerine de Baran, 'Akyurt fuar alanının bir an önce yapılmasını arzu ediyoruz. Yakın gelecekte Ankara Fuarı olarak anılmak istiyoruz.' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA