Gürcistan Başbakanı Kvirikaşvili Atina'da

Başbakan Kvirikaşvili:'Gürcistan vatandaşlarına sağlanan vize serbestisi, turist sayılarını artıracak ve ticari iş birliğine önemli katkılar sağlayacak'.

Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili, vatandaşlarına Schengen Bölgesi'ne vize serbestisi sağlayan düzenlemenin Yunanistan ile ülkesi arasındaki turizm ve ticaretin gelişmesine önemli katkı sağlayacağını söyledi.

Kvirikaşvili, Yunanistan'ın başkenti Atina'ya yaptığı resmi ziyaret kapsamında Başbakan Aleksis Çipras ile bir araya geldi.

Yüksek seviyedeki ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesi için çalışılacağını dile getiren Giorgi Kvirikaşvili, yakında bir ekonomi heyetinin Atina'yı ziyaret edeceğini bildirdi.

Gürcistan Başbakanı Kvirikaşvili, Schengen Bölgesi'nde serbest dolaşım hakkı elde etmelerinden duyduğu memnuniyeti de dile getirerek, 'Gürcü vatandaşlarına sağlanan vize serbestisi, turist sayısında ve ticari iş birliğine önemli katkılar sağlayacak.' ifadesini kullandı.

Kvirikaşvili ayrıca, AB'de ilk kez vizesiz seyahat ettiği ülke olan Yunanistan ziyaretini 'tarihi' olarak niteledi.

Yunanistan Başbakanı Çipras da Yunanistan'ın AB dönem başkanlığında imzalanan serbest ticaret anlaşmasını anımsatarak, 'Şimdi de AB-Gürcistan ilişkilerinde vize serbestisi ile bir dönüm noktası yaşanıyor.' diye konuştu.

Çipras, 2 ülkenin enerji, turizm ve ticaret alanlarındaki iş birliğinin güçlendirileceğini de kaydetti.

Mart ayı başında yapılan düzenlemeyle, biometrik pasaporta sahip Gürcüler bugünden itibaren Schengen Bölgesi ülkelerine vizesiz seyahat edebilecek.

Kaynak: AA