Ekrem Tanti Caddesi Beton Yol İçin Gün Sayıyor

Süleymanpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, 100. Yıl Mahallesi Ekrem Tantı Caddesi’nde yol yenileme ve beton asfalt çalışmalarına başladı. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, çalışmaların tamamlanmasının ardından yeni yollarda kazı yapılmasına izin verilmeyeceğini belirtti.

Ekrem Tanti Caddesi Beton Yol İçin Gün Sayıyor
23 Mart tarihinde başlayan çalışmalarda cadde boyunca yol sökümü çalışmaları gerçekleştirilirken, kilit taşı olarak döşenen yolun söküm çalışmalarında sona gelindi. Süleymanpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün yol sökümü yaptığı noktalarda alt yapı konusunda diğer kurumlar da eksiklerini gidermek için çalışmalar gerçekleştirirken TESKİ, TREDAŞ, Türk Telekom ve Superonline cadde üzerinde çalışmalarını arttırdı.

Diğer kurumların çalışmalarının olmadığı noktalarda yol sökümünün ardından yol iyileştirme ve malzeme serimi çalışması yapan Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri, alt yapı çalışmalarının bitmesi ile birlikte Ekrem Tantı Caddesi’ni boydan boya beton asfalt yol ile kaplayacak.

Uzun yıllar boyunca bozulmayacak

Ekrem Tantı Caddesine silindirle sıkıştırılmış 17 santimetre kalınlığında beton atacak olan Süleymanpaşa Belediyesi, betonun üzerine de 5 santimetre kalınlığında asfalt dökerek yolun kullanımının uzun yıllar boyunca bozulmamasını sağlayacak.

“Alt yapı çalışmalarının bitişi ile birlikte beton asfalt yol yapımına derhal başlayacağız”

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından yapılacak beton asfalt yol ile ilgili açıklamalarda bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Beton asfalt yollar şehrimizin yeni yeni tanışmaya başladığı, asfalta göre daha dayanıklı bir yol şekli. Şu anda caddenin alt yapısında eksiği bulunan kurumlar çalışmalar yapıyor. Biz de bir yandan eskiyen kilit taşlarından oluşan yolun sökümünü gerçekleştiriyoruz. Yolu malzeme dökerek güçlendirip iyileştiriyoruz. Alt yapı çalışmalarının bitişi ile birlikte beton asfalt yol yapımına derhal başlayacağız” dedi.



“Yeni yapılan yollarımızın hiç birinde çalışmalar tamamlandıktan sonra kesinlikle kazı çalışmasına izin vermeyeceğiz”

Beton asfalt yolun yapımının ardından yolun tekrar kazılmasına izin verilmeyeceğinin altını çizen Başkan Eşkinat, “Üst yapı bittikten sonra yapılan alt yapı çalışmaları yüzünden şehrimiz uzun yıllardır çok çekti. Ekrem Tantı Caddesi ve yeni yaptığımız tüm yollarda bu olayların tekrar etmemesi için öncelikle kurumlarla görüşüyoruz. Alt yapı çalışması planlarında olan varsa bir an önce çalışmalarını tamamlamasını istiyoruz. Maalesef yol yapım hızımız biraz da bu yüzden düşüyor. Ancak şunun altını özellikle çizmek isterim ki yeni yapılan yollarımızın hiç birinde çalışmalar tamamlandıktan sonra kesinlikle kazı çalışmasına izin vermeyeceğiz. Bu sayede yollarımız uzun yıllar boyunca kullanışlı kalacak” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA