Bayburt'ta ''Anayasa Değişikliğinin Ekonomiye Etkisi'' Konferansı

AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, 'Anayasa Değişikliğinin Ekonomiye Etkisi' adlı konferansa katıldı.

Milletvekili Kavcıoğlu, Bayburt Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisinin şu an güçlü olmasıyla sistemdeki aksaklıklardan etkilenmediğini ama bunun kalıcı olmadığını söyledi.

Türkiye özelinde vesayetler üzerinde kurulan bu sistemin krizler ve darbelere neden olduğunu dile getiren Kavcıoğlu, bunun da ne kadar güçlü olursa olsun ekonomi için büyük bir risk olduğunu ifade etti.

Kavcıoğlu, yakın tarihten örnekler vererek, mevcut sistemin aksaklıklarına dikkat çekti.

Bu sistemin vesayet odakları doğurduğunu ve bunun da darbelere zemin hazırladığını anlatan Kavcıoğlu, 1960 darbesi ve 1970 muhtırasıyla Türkiye'nin çok büyük bir beyin göçü verdiğini de kaydetti.

Kavcıoğlu, konuşmasının sonunda 16 Nisan halk oylaması ile ilgili öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

Konferans, Bayburt Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Mehmet Akif Kacır'ın AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu'na plaket takdim etmesiyle sona erdi.

Bayburt Üniversitesi Baberti Yerleşkesi Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, kurum ve kuruluş temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA