Bakan Özhaseki Müteahhit Ve Mimarlarla Buluştu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki: 'Ülkede istikrar, güven, güçlü iktidar varsa, herkes önünü görüyorsa çok rahat yatırım yapılıyor ama yarının ne getireceği şüpheliyse, birtakım korkular varsa, ileride ne olacağı belli değilse herkes hafif şekilde frene basıyor, geleceği görmek istiyor, o zaman da tedirginlik birçok sektörün önünü kapatıyor.'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, istikrar, güven ve güçlü iktidar olduğu, herkesin önünü gördüğü zaman çok rahat yatırım yapıldığını belirterek, 'Ama yarının ne getireceği şüpheliyse, birtakım korkular varsa, ileride ne olacağı belli değilse herkes hafif şekilde frene basıyor, geleceği görmek istiyor, o zaman da tedirginlik birçok sektörün önünü kapatıyor.' dedi.

Esenler Belediyesi Kültür Merkezi'nde müteahhit ve mimarlarla buluşan Özhaseki, Türk inşaat sektörünün çok güçlü olduğunu ve dünyada da bu alanda önemli işler yapıldığını söyledi.

Kentsel dönüşümün tüm hızıyla devam ettiğini dile getiren Özhaseki, 'İlgili yasayla ilgili çalışmalar devam ediyor. Meclis'ten geçmesinin ardından önümüzdeki yıldan itibaren Türkiye genelinde yılda 500 bin kadar bağımsız yapıyı dönüştürmeyi planlıyoruz. Bu hızla devam edersek 15 yılda 7,5 milyon binayı değiştirmiş oluruz. Bu aynı zamanda her yıl iç piyasada 45-50 milyar kadar doların da dönüşmesi ve dönmesi demek.' diye konuştu.

Özhaseki, istikrarın önemine değinerek, şöyle devam etti:

'Ülkede istikrar, güven, güçlü iktidar varsa, herkes önünü görüyorsa çok rahat yatırım yapılıyor ama yarının ne getireceği şüpheliyse, birtakım korkular varsa, ileride ne olacağı belli değilse herkes hafif şekilde frene basıyor, geleceği görmek istiyor, o zaman da tedirginlik birçok sektörün önünü kapatıyor. Aslında bizim atlatmış olduğumuz birçok badire, belki Avrupa’daki kalkınmış olarak gördüğümüz ülkelerin başına gelseydi, o ülkelerin çoğu çökerdi. Bulunduğumuz coğrafyada bin bir sıkıntıyla uğraşıyor. Özellikle son yıl içinde atlattığımız felaketler, kolay kolay başa gelecek gibi değil.”

- 'Başkası için değil kendimiz için sınır ötesindeyiz'

Terör örgütü PKK’ya dışarıdan destek verildiğini vurgulayan Özhaseki, buna rağmen terör örgütüne ciddi darbe vurduklarını ifade etti.

Bakan Özhaseki, sadece ülke içinde mücadele etmediklerini anlatarak, 'Sınır ötesini temizliyoruz şimdi. Başkaları için değil, kendimiz için sınır ötesindeyiz. Oralarda fakir fukaranın mağduriyetini gidermeye çalışıyoruz ve terör belasını bitirmeye çalışıyoruz.' şeklinde konuştu.

Aynı şekilde FETÖ ve DEAŞ’la da mücadele ettiklerini anımsatan Özhaseki, bu alanlarda da önemli aşama katedildiğini dile getirdi.

Batılı ülkelerin bu konudaki tavrını anlamakta zorluk çektiklerini kaydeden Özhaseki, şunları aktardı:

'15 Temmuz oldu, iki batılı ülke dönüp de ‘geçmiş olsun’ demedi. Hani demokrattınız? Hani insan haklarına saygılıydınız? Hani insanların seçtiği sivil irade sizin için baş tacıydı? Avrupa Birliği kriterleri vardı ne oldu? Neden birdenbire darbecileri tuttunuz siz? 3-5 gün sonra aralarındaki konuşmaların hepsi geliyor. ‘Nasıl oldu darbe başarısız oldu, niye başaramadık, Tayyip Erdoğan’ı niye yok edemedik ya?' 3-5 gün daha geçiyor, birkaç çatlak ses çıkıyor, ‘Darbecileri dövmüyorsunuz değil mi? Onlara uygunsuz muamelede bulunmuyorsunuz değil mi?’ Allah sizi bildiği gibi yapsın.”

Kaynak: AA