Muş'ta Karla Mücadele Çalışması

Muş'ta karla mücadele ekipleri, kar ve tipi nedeniyle ulaşımı sağlanamayan 9 köy ve 22 mezranın yolunun açılması için çalışma yürütüyor Ekip şefi Çolak: 'Birçok ilde vatandaşlar güneşin tadını çıkararak denize girerken Muş'ta karla mücadele çalışması yürütüyoruz'.

Muş'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle yolu kapanan 9 köy ve 22 mezraya ulaşımın sağlanması için ekiplerin çalışması sürüyor.

Muş Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, il merkezine bağlı Üçevler grup köy yolunda kar temizleme çalışması yürütüyor.

Ekip şefi Hakan Çolak, yaptığı açıklamada, 9 köy ve 22 mezranın bulunduğu Üçevler grup köy yolunu açmak için 2 bin 500 metre yükseklikteki Gaza Kulunga Dağı'nda karla mücadele çalışması yaptıklarını anlattı.

'Çolak, şunları kaydetti:

'Birçok ilde vatandaşlar güneşin tadını çıkararak denize girerken Muş'ta karla mücadele çalışması yürütüyoruz. 24 saat büyük bir özveriyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bölgede kar kalınlığı yer yer 6 metreyi buluyor. Bu da çalışmalarımızı zorlaştırıyor. Zaman zaman çığ tehlikesiyle karşı karşıya kalıyoruz. Ama buna rağmen yol açma ve genişletme çalışmamıza devam ediyoruz. 2 ekibimizle 5 gündür burada çalışma yürütüyoruz.'
Kaynak: AA