Hedef İstanbul'a Gelen Turisti Edirne'ye De Çekebilmek

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman: 'Cumhuriyetimizin 100. yılında 50 milyon turist ve 50 milyar dolar gelir hedefliyoruz. İstanbul'a gelen turistlerin dörtte biri, üçte ikisi ya da yarısını Edirne'ye getirebilirsek, Edirnemiz bambaşka bir çehreye kavuşacak' 'Bir insan hayatı boyunca Edirne'yi görmemişse bu büyük bir eksikliktir' 'Kültür ve Turizm Bakanlığınca Edirne'nin tanıtımı ile ilgili filmler hazırlandı. Bunlar yurt içi ve dışında gösterime sunulacak. Edirne'yi dünyada fuarlara daha çok götüreceğiz'

CİHAN DEMİRCİ - Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, İstanbul'a gelen turistlerin dörtte biri, üçte ikisi ya da yarısının Edirne'ye getirilebilmesi durumunda kentin bambaşka bir çehreye kavuşacağını belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Osmanlı'ya 92 yıl başkentlik yapmasının bakiyesini günümüze kadar tarihi, kültürü ve doğasıyla özenle saklayan Edirne'nin turizmden aldığı payı artırmak amacıyla adımlar atacak.

Bakan Yardımcısı Yayman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kültür şehri Edirne'nin 21. asrın en önemli şehirlerinden olacağını söyledi.

Yeni Türkiye'nin yolunun Edirne'den geçeceğini belirten Yayman, 'Bunun özellikle altını çizmek isterim. Çünkü Edirne tarihi, kültürü, tarihi dokusuyla çok çok önemli bir şehir. Türkiye deniz, kum ve güneş turizminde belli bir noktaya geldi. Bizim artık kültür, tarih, inanç, yayla, sağlık ve spor turizmi konusunda daha fazla çalışmalar yapmamız lazım.' diye konuştu.

- 'En önemli destinasyon'

Türkiye'nin turizm açısından en önemli destinasyonlarından birinin Edirne olduğunu aktaran Yayman, şunları kaydetti:

'Edirne ile ilgili birçok çalışmamız var, bunları Kültür ve Turizm Bakanımız Nabi Avcı ifade edecek. Cumhuriyetimizin 100. yılında 50 milyon turist ve 50 milyar dolar gelir hedefliyoruz. İstanbul'a gelen turistlerin sadece dörtte biri, üçte ikisi ya da yarısını Edirne'ye getirebilirsek, Edirnemiz bambaşka bir çehreye kavuşacak.

Bir bu anlamda Edirne çok önemli. İkincisi Balkanların merkezi halen Edirne'dir ve bu anlamda Balkanlardaki kültür, sanat ve sinema faaliyetleri Edirne üzerinden yürütülmektedir. Bu anlamda da Edirne bir kültür şehri ve mutlaka görülmesi gereken bir şehir. Her vatandaşımız ömründe bir kez dahi olsa Edirne'yi görmelidir. Bir insan hayatı boyunca Edirne'yi görmemişse bu büyük bir eksikliktir. Burada Selimiye'nin maneviyatı içerisinde Edirne'nin ruhaniyeti içerisinde çok çok huzur bulacaklardır.'

- 'Tanıtım filmleri yurt içi ve dışında gösterime sunulacak'

Hüseyin Yayman, Kültür ve Turizm Bakanlığınca Edirne'nin tanıtımı ile ilgili filmler hazırlandığını belirtti.

Bakanlığın bu konuyu çok önemli bulduğunu ve filmlerin yurt içi ve dışında gösterime sunulacağını dile getiren Yayman, 'Edirne'yi dünyada fuarlara daha çok götüreceğiz. Edirne'nin tarihini kültürünü daha iyi anlatacağız, çünkü burası İstanbul'u fetheden şehirdir. Nasıl ki Çanakkale'yi tüm öğrencilerin gidip görmesi lazım ise aynı zamanda Fatih Sultan Mehmet'in doğduğu, büyüdüğü ve buradan gidip İstanbul'u fethettiği Edirnemizi de her vatandaşımızın ve öğrencilerimizin görmesinde fayda var.' diye konuştu.
Kaynak: AA