Halk Oylamasına Doğru

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Mahalle ziyaretlerinde bulunarak, vatandaşları 28 Mart'ta Samsun'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek toplu açılış törenine davet etti.

İkiz, halk oylaması çalışmaları kapsamında AK Parti ilçe Başkanı Sebahattin Özdemir ile Eymir, Gelicik, Çeltek ve Paşapınarı Mahallelerini ziyaret etti.

Halk oylaması ve cumhurbaşkanlığı hükumet sistemi hakkında bilgi veren İkiz, '16 Nisan'dan sonra devlet artık milletin olacak. Bakın, Hollanda'da yapılan demokrasi dışı hareketler ortadadır. Referandum için 'hayır' kampanyası yürütüyorlar. Çünkü onlar da biliyor ki Türkiye büyürse bütün İslam alemi büyür, Müslümanlar dünyaya hükmeder. Korkuları bu. Devletimiz Hollanda'ya gereken cevabı verecektir ama biz, başta Hollanda olmak üzere bütün Avrupa ülkelerine cevabı sandıkta vereceğiz. Onun için kararımız 'evet' olmalı.' ifadelerini kullandı.

İkiz, vatandaşları 28 Mart Salı günü Samsun'da gerçekleşecek ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halka sesleneceği toplu açılış törenine de davet etti.

Özdemir de halk oylamasında değiştirilecek anayasa maddeleri hakkında bilgi verdi.

Kaynak: AA