Toplu Ulaşım Araçları İçin Anahtar Teslim Töreni Yapıldı

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçelerdeki toplu taşımada hizmet verecek 48 araç için anahtar teslim töreni düzenlendi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, 'Ulaşımda Dönüşüm Projesi' kapsamında ilçelerin ulaşımında hizmet verecek 48 yeni aracın teslimini törenle yaptı.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen anahtar teslim töreninde konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 2012 yılında başlatılan Ulaşımda Dönüşüm Projesini il geneline yaymak için çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Elektronik biletli araçları hizmete almaya başladıklarını ve Gölmarmara, Köprübaşı, Kula ve Turgutlu olmak üzere toplam 59 aracın proje kapsamında yenilendiğini kaydeden Ergün, 'Gölmarmara'da toplu ulaşımda hizmet veren 33 aracın, alçak tabanlı engelli dostu yeni 14 araç ile değişimi sağlandı. Köprübaşı'nda 12 araç, 6 araç ile yenilendi, Kula'da 25 aracın 13 araç ile Turgutlu'da 35 aracın 18 yeni araç ile proje kapsamında değişimi sağlandı. Toplamda 129 araç 59 araç ile yenilendi. Bu araçların şu an 48'i teslim edildi. Kalan 11 araç ise önümüzdeki haftalar içinde teslim alınarak, hizmet vereceği ilçelere teslim edilecek.' diye konuştu.

Yunusemre ilçesinde yapılan katı atık bertaraf ve depolama tesisinin bugün yapılan 16 kamyon ile deneme çalışmasına başladığını belirten Başkan Ergün, 'Bugün ilk çöp alımımız 16 kamyon ile başladı. Test çalışmaları, ayrıştırma çalışmaları hayata geçmeye başladı. Bu önemli ve Manisa tarihinin 110 milyonluk çevreci yatırımını yaptık. Manisa'nın 40 senelik sorununu kökünden çözüyoruz. Bu tesis faaliyete geçtiğinde ilk etapta Şehzadeler, Yunusemre, Turgutlu, Ahmetli ve Saruhanlı ilçelerimizin bütün katı atıkları Uzunburun tesisine taşınacak.' dedi.

Konuşmanın ardından araçların firma temsilcileri tarafından anahtar teslim töreni yapıldı.

Başkan Ergün, törenin ardından araçlarda incelemelerde bulundu.
Kaynak: AA