Theresa May'dan ilk açıklama

İngiltere parlamentosu yakınlarındaki Westminster köprüsünde bir araç çok sayıda kişiyi ezdi. Parlamento önünde ateş açan polis yetkilileri ise polise bıçakla saldıran bir kişiyi vurdu. Saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandı.

Theresa May'dan ilk açıklama
Theresa May'dan ilk açıklama
İngiltere Başbakanı Theresa May, Londra'daki saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı. May, saldırının gerçekleştiği mekanın 'tesadüf' olmadığını söyledi. May, İngiliz parlamentosunun saldırılara rağmen perşembe günü planlandığı gibi toplanacağını belirtti.

Saldırıları 'iğrenç ve alçakça' olarak tanımlayan May, 'Hep birlikte adım atacağız, teröre asla teslim olmayacağız ve nefretin ve kötülüğün bizleri ayırmasına izin vermeyeceğiz' dedi.

Independent, Londra saldırısını yapan kişinin Jamaika asıllı İngiliz vatandaşı 41 yaşındaki Abu İzzadeen olduğunu iddia etti. Independent'ın iddiası BBC tarafından yalanlandı. BBC haberine göre, terörden sabıkası bulunan Izzaadeen hâlâ hapiste bulunuyor.Saldırganın kimliğiyle ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

Theresa May'dan ilk açıklama

Independent'ın haberine göre, Abu Izzadeen'in görüşlerini gizlemediği, YouTube üzerinden yayımladığı videolarda 'polisleri öldürmenin ne kadar önemli olduğu' gibi konulardan bahsettiği belirtiliyor.

Habere göre Abu Izzadeen, yayımladığı videolarda meclisteki herkesin 'kafir olduğunu' da savunuyor.

Saldırgan olduğun iddia edilen kişinin, daha önce de 4.5 yıl ceza aldığı, 'teröristlere mali yardım' ve 'terör propagandası' gibi suçlar sebebiyle aldığı cezanın 3.5 yılını yattıktan sonra serbest bırakıldığı bildiriliyor.