ETSO Kadın Girişimcilerden 'Nasıl GİR-İŞİM-Cİ Olunur' Semineri

Trakya Üniversitesinin düzenlediği ve Edirne İl Kadın Girişimciler Kurulu üyelerinin konuşmacı olarak katıldığı "Nasıl Girişimci Olunur" paneli Trakya Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Konferans Salonunda düzenlendi.

ETSO Kadın Girişimcilerden 'Nasıl GİR-İŞİM-Cİ Olunur' Semineri
Trakya Üniversitesi Bankacılık Bölümünce düzenlenen ve Trakya Üniversitesi Bankacılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gökhan Sönmezler ve Araştırma Görevlisi Berk Küçükaltan’ın organize ettiği "Nasıl GİR-İŞİM-Cİ Olunur?" paneline Edirne İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan, Başkan Yardımcıları Nil Sirel Öztürk, İlknur Özcan ve kurul üyelerinden Nükhet Su Uzunismail ile Pınar Ersaçmış konuşmacı olarak katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Trakya Üniversitesi Bankacılık Bölümü Araştırma Görevlisi Berk Küçükaltan sözü ilk olarak Edirne İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan’a bıraktı.

İlk ve orta öğrenimini Bulgaristan’da tamamladığını ardından da Bulgaristan Prof. Asen Zlatarov Üniversitesi Sağlık Teknisyenliği bölümünden mezun olduğunu belirten Elmas Aslan, bir çuval patates ile kendini ticaret hayatının içinde bulduğunu, ardından da yaş meyve sebze ihracatı yapan firmasını kurarak Türkiye’de ticari faaliyetlerine başladığını açıkladı.

Başarı öyküsünü anlatan Aslan, 2008 yılı ihracat kayıt rakamlarına göre yaş meyve sebze ihracatı yapan firmalar içinde en çok ihracatı yapan onuncu firma olarak seçildiğini, TOBB’nin 81 ilde oluşturduğu Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlığı’na 2009 yılında seçimle geldiğini ve 2010 yılında da Balkan Odaları Birliği (ABC) Kadın Girişimciler Kurulu Konseyi’ne Türk Heyeti Başkanı olarak seçildiğini açıkladı.

Halen Edirne İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlığı görevine devam eden Aslan, Kurul olarak büyük işlere imza attıklarını belirtti.

Bulgaristan’da 2013 yılında açtığı geri dönüşüm fabrikasıyla ticari hayatına devam ettiğini belirten Aslan, panele katılım sağlayan öğrencilere "Bir ülkenin gelişmesi için ekonomisinin güçlü olması lazım, ekonominin güçlenmesi için de gençlere ve genç fikirlere ihtiyaç var bu yüzden ticaretten ve girişimcilikten korkmayın" tavsiyesini verdi.
Kaynak: İHA