Sahte Sözleşme İle Dolandırıcılık

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Kızılyaka, Sarayyanı, Yeşilçam ve Portakallık Mahallelerinde vatandaşları sahte sözleşme ile dolandıran biri kadın üç kişi Ula İlçe Jandarma ve Karabörtlen Jandarma Karakol ekiplerinin vatandaşların şikayeti üzerine yakalandı.

Sahte Sözleşme İle Dolandırıcılık
Edinilen bilgiye göre, 20 Şubat öğle saatlerinde bağlı Kızılyaka, Sarayyanı, Yeşilçam ve Portakallık mahallelerine dolandırıcılık için giden şüpheliler F.Ö., Ç.Ç ve P.G.A., vatandaşlara ‘Biz belediyeden geliyoruz su arıtıcısı dağıtıyoruz arıtıcıyı aldığınıza dair imza atmanız gerekiyor’ diyerek sözleşme ve senet imzalattıkları, ayrıca ‘Açılışa özel size elektrikli süpürge vereceğiz, mağazamıza üye topluyoruz’ diyerek ve vatandaşlara kol saati hediye ettikleri ve sözleşme ile senet imzalattıkları öğrenildi.

Ula ilçesine bağlı Portakallık Mahallesinden Ahmet Akdamar, Kızılyaka Mahallesinden Mustafa Tuna, Sarayyanı Mahallesinden Osman Alkan ve Yeşilçam Mahallesinden Kemal Yayyalı isimli vatandaşların şikayeti üzerine 09 JG 374 plakalı kamyonet ile 2 erkek, 1 bayan olmak üzere üç şahsın olayda kullandıkları 09 JG 374 plakalı araç ile Gülağzı Mahallesi yakalandı. Yakalanan üç şüpheli Muğla Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığına bilgi verildi.

Şahıslar hakkında ‘Dolandırıcılık’ suçundan işlem yapılarak göz altına alındı.

Şüpheliler, Aydın Efeler İlçesinde Efekent-Nazar isimli firmada çalıştıklarını söylerken vergi ve maliye kayıtları Muğla Maliye Ekiplerince incelendi. Sigorta kayıtlarının bulunmadığı ve evrak eksikleri nedeniyle Efekent-Nazar isimli firmaya Muğla Vergi dairesi tarafından 12 bin 700 TL vergi cezası kesildi. Şüphelilerin olayda kullandıkları araca da Jandarma Trafik ekipleri tarafından Bin 300 TL ceza kesilirken, adli makamlara çıkarılan şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar.
Kaynak: İHA