Muğla'da UMKE Kış Tatbikatı Yapıldı

Denizli ve Muğla'da görevli 60 UMKE gönüllüsü, Kavaklıdere ilçesi Gökçukur Yaylası'ndaki karla kaplı bölgede kış tatbikatı gerçekleştirdi.

Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) kış tatbikatı yaptı.

Denizli ve Muğla'da görevli UMKE gönüllüleri, Kavaklıdere ilçesi Gökçukur Yaylası'ndaki karlı kaplı bölgede kış tatbikatı gerçekleştirdi. Gökçukur mevkisinde toplanan 60 kişilik ekip, kış şartlarında yapmaları gerekenler konusunda eğitime tabi tutuldu.

İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, gazetecilere 2017 yılı faaliyet programı kapsamında Gökçukur Yaylası'nda kamp ve tatbikat yaptıklarını söyledi. Tekin, UMKE personeline doğada hayatta kalma eğitimleri verildiğini belirterek, 'Personelimize bölgemizin coğrafi yapısı nedeniyle zor koşullarda kalan vatandaşlarımıza yapılacak tıbbi eğitimler anlatıldı. Ekipler, doğada yön bulma, kampçılık, kış şartlarında araç kullanımı, lastik ve zincir takma konularında tatbikat yaptı.' dedi.

UMKE 2017 faaliyet planında yer alan tatbikatın amacının ekiplerin bilgi, beceri ve deneyimlerini artırmak olduğunu vurgulayan Tekin, ekiplerin Türkiye'de ve yurt dışında meydana gelebilecek afet ve olağan dışı durumlarda her an göreve çıkacak şekilde hazır bulunmalarını sağlamak olduğunu kaydetti.

Hedeflerinin ulusal ve uluslararası düzeyde meydana gelebilecek afet ve olağan dışı durumlarda hızlı ve etkin acil sağlık hizmetini sunmak olduğunu anlatan Tekin, 'Eğitim ve tatbikata katılan personelimize kış şartlarında kampçılık ve kamp malzemelerinin kullanımı, ekip çalışması, doğada hayatı idame ettirme, olumsuz hava koşullarına karşı personelin adaptasyon ve motivasyonunun yükseltilmesi, dağcılık ve ip bağlama teknikleri, uzun doğa yürüyüşleri, doğada yön bulma, vücut ısısının düşmesi vakasına tıbbi müdahale eğitimleri verildi.' diye konuştu.

Tekin, 3 gün süren tatbikata 60 UMKE personelinin 10 araçla katıldığını dile getirdi.

Kaynak: AA