Milli Savunma Bakanı Fikri Işık Açıklaması

Hasan Kalyoncu Üniversitesinde gerçekleştirilen ’Yeni Anayasa, Yeni Sistem’ konulu toplantıya katılan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Birilerinin nostaljik sevdası yüzünden insanları kara trene mahkum edemeyiz" dedi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Gaziantep’te Hasan Kalyoncu Üniversitesinde gerçekleştirilen ‘Yeni Anayasa Yeni Sistem’ konulu toplantısına katıldı.

Programda konuşan Bakan Işık, bu çağda gençlere kara treni reva göremeyeceklerini ifade ederek, "Türkiye’de Allah’a hamdolsun sistem işliyor. Ama bu sistemin işleyişi bizi geleceğe taşıyacak güçte değil. Bir otomobil düşünün 1982 model, sürekli arıza yapıyor. Maksimum sürati de 50’yi geçmiyor. Bu araçla yola çıkınca mesafe alıyorsunuz. Kılıçdaroğlu da sistem gidiyor diyor. Ama siz 50 ile gidiyorsunuz, başkaları 130-140 ile gidiyor. Mesafe sürekli açılıyor. Gaziantep’ten İstanbul’a seferleri var, ama öğrencilerin ne kadarı kullanıyor. Yüksek hızlı tren olsa kaç kişi kullanır. Biz bu çağda gençlerimize kara treni reva göremeyiz. Gençlere yüksek hızlı tren vermeliyiz. Kara tren nostaljik diyebilir, ama birilerinin nostaljik sevdası yüzünden insanları kara trene mahkum edemeyiz. Kılıçdaroğlu, uçakta 2 kaptan olduğunu söylüyor, ama uçaktaki diğeri yedek, iki pilota aynı yetkiyi verirseniz olmaz. Bunda ısrar eden kim, CHP, o yüzden biz bu çift başlılığı ortadan kaldıralım. Peki bunu yaparken birilerinin iddia ettiği gibi Türkiye tek adamlığa mı gidiyor, Böyle bir şey yok. Demokrasi daha da güçleniyor" dedi.



AK Parti dönemindeki istikrar ülkeyi güçlendirdi”

İstikrar sayesinde Türkiye’de çok şeyin değiştiğini anlatan Bakan Işık, "AK Parti döneminde yaşanan istikrar sayesinde Türkiye güçlendi. Bölgede söz sahibi oldu. Bu coğrafyanın çok büyük riskleri olduğunu unutmamalıyız. Dünyadaki tüm problemlerin yarısı bölgemizdedir. O yüzden bizim çok güçlü olmamız lazım. Böyle bir ortamda güçlü bir orduya, bunu güçlü kılacak güçlü bir ekonomiye ihtiyaç var. Güçlü ekonomi yoksa güçlü bir orduyu sürdürmeniz mümkün değil. Güçlü bir ekonomi için de güçlü bir iktidara ihtiyaç var. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halk tarafından seçilmesiyle beraber Türkiye’de bazı şeylerin değişme zamanının geldi” şeklinde konuştu.



“Türkiye’de muhalefet düzgün işlemiyor”

Türkiye’de muhalefetin düzgün işlemediğine işaret eden Milli Savunma Bakanı Işık, "Muhalefetin alıştığı bir tembellik var. Muhalefet Türkiye’de çalışmıyor, proje üretmiyor. AK Parti ve MHP bir taslak hazırladı, meclisin önüne getirdi. Buna mütekabil CHP, parlamenter sistemi güçlendirecek bir teklif hazırlanıp meclis gündemine getirseydi ve iki teklif karşılaştırılıp halk ve milletvekilleri şu daha uygun deseydi, Türkiye için daha sağlıklı olacaktı. Peki siz duydunuz mu CHP’nin böyle bir teklifle geldiğini. CHP maalesef Cumhurbaşkanının sınırsız yetkilerinin olmasını aslında benimsemiş bir partidir. Çünkü onlar 1961’de Cemal Gürsel’i cumhurbaşkanı yapan ekiple aynı anlayış. Bu sistemin sürdürülemez olduğunu sen de söylüyorsun, neden o zaman alternatifini getirmiyorsun" ifadelerini kullandı.

“Kara trenden memnunum diyenlere saygı duyuyoruz”

Hızlı tren varken ’biz kara trenden memnunuz’ diyenlere saygı duyduklarını belirten Işık, "Her şey yeni dönemde halkın gözü önünde şeffaf şekilde olacak. Bu kuvvetler ayrılığını da arttıracak. Aksini söyleyenler, ya sistemi bilmiyor, ya da bu eski sistemi destekliyor. İktidarın güçlü kararlar alabilmesi için, halkın referandumdan evet oyu vereceğini düşünüyoruz. Ama biz kara trenden memnunum diyenlerin kararına da elbetteki saygı duyacağız" diye konuştu.

Kaynak: İHA