Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik Açıklaması

Referandum çalışmaları kapsamında Şanlıurfa’ya gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, “Tek adamlığa değil dik adamlığa” diyerek referandum için ’evet’ oyu istedi.

Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik Açıklaması
Bölgedeki terör olaylarıyla ekonomi ve huzurun bozulmaya çalışıldığını söyleyerek konuşmasına başlayan Bakan Faruk Çelik, “Bölgenin huzura ihtiyacı var. Burada işyeri müşteri bekliyor. Bu müşteri hem yerli olabileceği gibi, Şanlıurfa’dan, hem yurt içinden hem de yurt dışından yoğun turist alan bir şehrimizdi. Teröristler bu hareketliliği önlemek için vatandaşın aşıyla, işiyle oynar mahiyette düğmeye bastılar. Tabi onlar piyon. Onları bu düğmeye bastıran unsurları artık milletimiz görüyor. Yani neler yaptıklarını, Türkiye için neler düşündüklerini herkes ibretle izliyor ama onlar muvaffak olamayacaklar çünkü güçlü ve dirayetli bir hükumet var. Güçlü ve dirayetli bir cumhurbaşkanımız var. Tek adamlığa değil dik adamlığa, Hak ve hakikatten yana, doğrudan yana mazlumdan yana duruşunu sürdürdü, sürdürmeye devam edecek ve inşallah bu şer odakları Türkiye üzerindeki hesaplarında muvaffak olamayacaklar” dedi.



"Türkiye üzerindeki emellerini açık etmeye başladılar"

Avrupa ülkelerinin referandum sürecine müdahale ederek Türkiye üzerindeki emellerini açık etmeye başladığını dile getiren Bakan Çelik, “Bu kadar hadisenin yaşandığı bir süreçte herkesin süreci ibretle takip ettiği inancı içerisindeyim. Biz ne Hollanda’nın krallığına karıştık, ne Almanya’nın eyaletine karıştık, ne başka ülkenin yönetim tarzına karıştık, ne seçimine karıştık. Niye böyle seçim yapıyorsunuz, niye böyle bir sistemle yönetiliyorsunuz diye bir şey deme hakkımız var mı bizim, yok ama çok enteresan 16 Nisana doğru giderken sanki kendilerini ilgilendiren bir şey varmış gibi Türkiye’nin işlerine müdahale edecek noktaya kadar gelmiş bulunuyorlar. Yani aymazlıklarını veya Türkiye üzerindeki emellerini artık iyiden iyiye açık bir şekilde ortaya koymaya başladılar” şeklinde konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Avrupa ülkelerindeki bazı yetkililerin darbeyi meşru göstermek için açıklamaları olduğu yönündeki soruya cevap verdi. Avrupa’nın bu açıklamalarla antidemokratik bir kimliği ortaya koyduğunu ifade eden Çelik, “Bunların ne kadar demokrat olmadıkları görülüyor değil mi. Ortada millet iradesi var, ortada milletin seçtiği bir hükumet var. 15 temmuzda darbe girişimi olduğunda sustular, hükumetten yana değil darbecilerden yana tavır aldılar. Şimdi de bu dedikoduları çıkarıyorlarsa bunların demokrasinin D’siyle bir ilgilerinin olmadığı ortaya çıkıyor. O onların yüz karası bir tablodur. Bunu düşünmek bile antidemokratik bir kimliği ortaya koyar ki yüz karası bir tablodur” ifadelerini kullanarak darbeyi meşru kılmaya çalışan ve çeşitli açıklamalarda bulunan Avrupa ülkelerine tepki gösterdi.
Kaynak: İHA