Dünya Tarım Ve Gıda İşbirliği Zirvesi Tanıtımı

Türkiye'nin ev sahipliğinde gelecek yıl yapılacak Dünya Tarım ve Gıda İşbirliği Zirvesi için çalışmalara başlandı.

ANKARA (AA ) - Türkiye'nin ev sahipliğinde gelecek yıl yapılacak Dünya Tarım ve Gıda İşbirliği Zirvesi için çalışmalara başlandı.

Ankara'da düzenlenen toplantıda, 1-4 Mart 2018'de gerçekleştirilecek zirvenin tanıtımı yapıldı, Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu öncülüğünde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu Genel Başkanı Hakan Yüksel, Türkiye'nin zirveye ev sahipliği yaparak, dünyaya tarım ve gıda sektöründe söz sahibi bir ülke olduğunu göstereceğini söyledi.

Yüksel, projeyi kamu ve özel sektör olarak ayıracaklarını belirterek, 'Zirvede yatırım yapılmasını isteyen ülkeler, tarım sektörü ile ilgili bilgi verecekler. Neden o ülkeye yatırım yapılması gerektiğini anlatacaklar. Özel sektör temsilcileri de olacak ve kendilerine uygun ülkelere yatırım yapmak için bilgi sahibi olabilecekler.' diye konuştu.

Milli tarım ruhu için 'evet' diyerek yola çıktıklarına işaret eden Yüksel, 'Uzun soluklu yoldaki amaçlarımızdan en mühimlerinden biri ise ülke tarım ve gıda ihracat hacmini genişletebilmek adına yabancı yatırımcı ve yerli üreticileri bir araya getirerek, maksimum seviyede iş birliklerine vesile olmaktır.' ifadesini kullandı.

Yüksel, gelecek yıllarda tarım ve gıda ürünlerinin öneminin daha da artacağını anlattı.

Toplantıya, proje paydaşları Avrasya Kültür İşbirliği ve İş Lobisi Vakfı, Dünya Ticareti İş Geliştirme Konseyi, Türk-Arap Ekonomi ve Stratejik İşbirliği Derneği, Şangay İşbirliği Örgütü İş Kulübü yetkilileri de katıldı.
Kaynak: AA