Dağ Yolu Projesi İhalesi Yapıldı

Bursa'nın önemli yerleşimlerinden dağ yöresinin ulaşım problemini çözmesi amaçlanan Dağ Yolu Projesi ihalesi yapıldı.

AK Parti Bursa İl Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, 2 bin 38 metrekarelik tünel, 220 metrekarelik viyadük bölümlerinin yapımı ve toplamda 3 bin 100 metrekarelik asfalt yolun yapımı için gerçekleştirilen ihaleye birçok firma katıldı.

İhale aşamasındaki proje ile birlikte mevcut yol üzerinde kalan baraj üstü bölüm bypass edilecek ve Doğancı köyü istikametindeki çalışmalar tamamlandığında yolcular, Doğancı Barajı'nı görmeden rahat bir seyirle dağ yörelerindeki ilçelere ulaşabilecek.

Konu hakkında değerlendirmelerine yer verilen AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, dağ yöresiyle şehir merkezi arasındaki bağlantıyı güçlendirerek yörenin kalkınmasını hızlandıracak projenin her aşamasının takipçisi olduklarını belirtti.

Yolun tamamlanmasıyla birlikte bölgenin ulaşım sorununun önemli bir kısmının çözüleceğini aktaran Torun, 'Dağ yöremizde bulunan tüm ekonomik potansiyellerin doğru şekilde kullanılıp, bölgenin bir cazibe merkezi haline gelmesi için bu proje çok önemli. Biz bu yolun ve Bursa'mız için hayata geçirilecek tüm hizmetlerin takipçisiyiz. Bölge halkımıza şimdiden hayırlı olsun.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA