Yöresel Kıyafetli Kütahya Bebekleri Ligi Görüyor

Kütahya Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hatice Gören ile Dumlupınar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yelda Şener, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’na, ’Geleneksel Kıyafetli Yapma Bebek Bilimsel Araştırma Projesi’ ile ilgili bilgi sundular.

Yöresel Kıyafetli Kütahya Bebekleri Ligi Görüyor
Geleneksel kıyafetli bebeklerin şehir markasının gelişmesine katkı sağlayacağını ifade eden proje Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Yelda Şener, “Yerli ve yabancı ziyaretçilerin Kütahya’nın geleneksel kıyafetlerine ilişkin yeterli bilgiye sahip olmaması, kıyafetlerin ağır işçiliği ve maliyeti nedeniyle bu ürünlere yönelik büyük bir pazar potansiyelinin olmamasına karşılık; turistik ürün haline gelen geleneksel kıyafetli yapma bebekler sayesinde bu kültürel değerler geniş kitlelere tanıtılmış ve şehir markasının gelişmesine katkı sağlanmış olacaktır” dedi.

Kütahya bebeklerinin büyük beğeni topladığını aktaran Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hatice Gören, Kütahyalı yaşlı kadınların sandıklarında sakladıkları, Selçuklu ve Osmanlı döneminin esintilerini taşıyan el işlemeli geleneksel giysi modellerinin Kütahya bebeklerine dönüştüğünü dile getirdi. Gören, “Bebeklerimizin kıyafetleri Kütahyalı hanımların yüzyıllardır giyegeldikleri kıyafetler model alınarak tasarlandı. Yaptığımız araştırmalar neticesinde ulaştığımız tarihi desenler bebek ebatlarında küçültülerek 7 farklı elbise şeklinde 60 adet üretildi. Bebeklerin kıyafetlerinin bir kısmı kurumumuzda, bir kısmı ise Kütahya’da bu işi ticari olarak yapan atölyelerde işlendi. Bu projenin güzel taraflarından biri ise Dumlupınar Üniversitesi’nin Bilimsel Araştırma projelerinden biri olması ve Kütahya şehir markasının geliştirilmesinde şehrin tanıtımına ve ticari hayatına büyük katkılar sağlayacak olmasıdır” diye konuştu.

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, “Şehrimizin değerlerini daha geniş kitleye tanıtabilmek ve şehrimizin markasının daha yüksek değere çıkarabilmek açısından güzel bir proje olduğunu söylemek istiyorum. Bu güzel projeniz için sizlere çok teşekkür ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Memnuniyeti dile getiren Saraçoğlu, Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hatice Gören ile Dumlupınar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yelda Şener’e çalışmalarında başarılar diledi. (EFE)
Kaynak: İHA