Vodafone, Düşler Mutfağı'nı Ağırladı

'Düşler Akademisi' projesi kapsamında kurulan Düşler Mutfağı'nın öğrencileri, 21 Mart Dünya Down Sendromu Gününde Vodafone Maslak Plaza'ya konuk oldu.

Türkiye Vodafone Vakfı'nın 9 yıl önce Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) iş birliğiyle hayata geçirdiği 'Düşler Akademisi' projesi kapsamında kurulan Düşler Mutfağı'nın öğrencileri, 21 Mart Dünya Down Sendromu Gününde Vodafone Maslak Plazaya konuk oldu.

Vodafone'dan yapılan açıklamaya göre şirket, 21 Mart Dünya Down Sendromu Gününde engel tanımayan gençleri Vodafone Maslak Plazada ağırladı.

Türkiye Vodafone Vakfı'nın 9 yıl önce Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) iş birliğiyle hayata geçirdiği 'Düşler Akademisi' projesi kapsamında kurulan Düşler Mutfağı'nın öğrencileri, plazanın giriş katında açılan stantta ve gün boyunca Vodafone Gönüllüleri eşliğinde katlarda dolaşarak, kendi ürettikleri kurabiyeleri sattı.

Öğrenciler, günü Vodafone çalışanlarıyla geçirerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel, şirket olarak çifte sorumluluk anlayışıyla ticari faaliyetleri kadar sosyal sorumluluklarına da öncelik verdiklerini bildirdi.

Kurumsal sosyal sorumluluk alanında yaptıkları yatırımların insan hayatına değdikleri, yaşam biçimlerini iyileştirdikleri ve ihtiyaç sahibi kesimlerle buluştukları için kendileri için ayrı bir önem ve anlam taşıdığını vurgulayan Süel, 'Vakıf çatısı altında bugüne kadar yaptığımız sosyal yatırımlar 29 milyon lirayı bulurken, gerçekleştirdiğimiz projelerle yaklaşık 4 milyon vatandaşımızın hayatına dokunduk.' ifadelerini kullandı.

Süel, engelli bireyler özelinde baktıklarında, bu vatandaşların hayatlarını kolaylaştıracak ürün ve servislerle bugüne kadar toplam 140 binden fazla engelli ve dezavantajlı bireye ulaştıkları bilgisini vererek, şunları kaydetti:

' 'Düşler Akademisi' projemizle de 5 bin gencimizin hayatına dokunduk. Akademinin Ataşehir'deki merkezinde sanat atölyelerinin yanı sıra iş hayatına hazırlık, iletişim becerileri, bireysel koçluk gibi kişisel gelişim atölyeleri bulunuyor. Bu atölyelerden mezun gençlere profesyonel sanat kariyeri yolu açarak aslında birer gelir modeli sunuyoruz. Düşler Mutfağı da bugün birçok kurumsal firmanın toplantılarına catering hizmeti veriyor. 21 Mart'ta Vodafone Türkiye'nin davetlisi olarak geldikleri Maslak'taki merkez binamızda kendi yaptıkları leziz kurabiyeleri bizlerle paylaştılar.'

Türkiye Vodafone Vakfı, Alternatif Yaşam Derneği ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ortaklığında hayata geçirilen 'Düşler Akademisi' projesi ile fiziksel ve/veya psikolojik çeşitli engelleri bulunan ya da maddi yetersizliklerinden dolayı toplumsal dışlanmaya maruz kalan dezavantajlı gençlere sanat yoluyla kendilerini ifade etmeleri, yeni fikirler üretmeleri, aktif ve üretken bireyler olarak toplumda yer almaları için fırsatlar sunuluyor.

Bu kapsamda, başta tiyatro, dans, resim, enstrüman eğitimi, fotoğrafçılık branşlarında sanat atölyeleri olmak üzere, iş hayatına hazırlık, iletişim becerileri, bireysel koçluk gibi kişisel gelişim atölyeleri düzenleniyor. 'Düşler Akademisi'nde 220 down sendromlu öğrenci bulunuyor.

Kaynak: AA