Vali Yavuz'un 'Nevruz Bayramı' Mesajı

Muş Valisi Seddar Yavuz, Nevruz Bayramı dolasıyla kutlama mesajı yayımladı.

Vali Yavuz mesajında, nevruzun, Orta Asya’dan Anadolu’ya, Balkanlar'dan Ortadoğu'ya, uzanan geniş bir coğrafyada yüzyıllardır devam eden kadim bir gelenek olduğunu belirtti.

'Baharın gelişini ve toprağın uyanışını muştulayan bu güzel gün, milletçe sevginin, barışın, kardeşliğin evrensel dilini yüceltmek, her tür şiddet ve terörün karşısında olduğumuzu göstermek için bir vesiledir' ifadelerini kullanan Yavuz, mesajında şunlara yer verdi:

'Farklılıklar bizi ayrıştıran değil zenginleştiren, birleştiren güzelliklerdir. Bu sebepledir ki bu anlamlı günü bütün milletimizle el ele, gönül gönüle vererek, saygı ve hoşgörü çerçevesinde kutlayacağız. Baharın, güzel günlerin müjdecisi kabul edilen bu günün, birlik, beraberlik ve toplumsal huzurumuzu artırmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Muşlu kardeşlerimizin bu kutlu şehre ve kadim medeniyetimize uygun davranışlar sergileyerek provakatörlerin hiçbir eylemine izin vermeyeceğinden şüphem yoktur. Şimdiden Muşlu kardeşlerime ve çocuklarını şer odaklarının kirli oyunlarından uzak tutan anne-babalara ayrı ayrı teşekkür ediyorum.'

Vatandaşların Nevruz Bayramı'nı kutlayan Yavuz, nevruzun Muş ve ülke için karşılıklı sevgi, saygı, birlik ve beraberlik içinde, daha güzel yarınların habercisi olmasını diledi.

Kaynak: AA