Selim Temurci Açıklaması 'Gerçek Engel Vatan Ve Millet Sevgisini Kaybetmektir'

AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, partisinin düzenlediği “Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü” programında yaptığı konuşmada, “Gerçek engel, fikirde, vicdanda, ahlakta; erdemi, vatan ve millet sevgisini kaybetmektir” dedi.

Selim Temurci Açıklaması 'Gerçek Engel Vatan Ve Millet Sevgisini Kaybetmektir'
AK Parti İstanbul İl Sosyal Politikalar Başkanlığı tarafından “Engelsiz bir Türkiye için ‘Evet’” sloganıyla “Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü” nedeniyle buluşma programı düzenlendi.

Esenyurt Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci’nin yanı sıra Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, İl Sosyal Politikalar Başkanı Habibe Çiftcioğlu Başer, Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer, İl Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanı Yücel Yıldızhan ve İstanbul’un 39 ilçesinden gelen çocuklar ve aileleri katıldı.



Down sendromlu çocuklara yoğun ilgi

Programda salona gelen Dr. Temurci, down sendromlu çocuklarla ve aileleriyle sohbet etti. Çocuklara sıkı sıkı sarılan Başkan Dr. Temurci, sıcaklığıyla katılımcıların ilgi odağı oldu. Down sendromlu çocuklardan oluşan bir grup, sazlı ve sözlü bir program sergiledi. Çocuklara ilgi gösteren Dr. Temurci onlarla hatıra fotoğrafı çektirerek, Rabia işareti yaptı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilavetine geçildi. Programda, İl Sosyal Politikalar Başkanı Başer ve İl Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanı Yıldızhan birer konuşma yaptı.

“Gerçek engelli vatan ve millet sevgisini kaybetmektir”

Daha sonra kürsüye gelen Başkan Dr. Temurci, günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmada, “Bugün Türkiye’nin her tarafında bu buluşmalar gerçekleştiriliyor. Engelli kardeşlerimizin coşkusunu duymak için bu toplantılara gelmeye can atıyoruz. Çünkü onların sevgisi sahici, sarıldıkları zaman adam gibi sarılıyorlar. Baktıkları zaman gözlerinizin içine bakıyorlar. Biz 15 Temmuz gazilerimizi ziyaret ettiğimizde, onların vücutlarının çeşitli yerlerinde sıkıntılar olduğunu gördük. Gerçek engelli olmak uzvunun olmaması, down sendromlu olmak değildir. Gönlünde, fikrinde, vicdanında; ahlakı, erdemi, vatan ve millet sevgisini kaybetmektir” dedi.

“Toplumda engelli olmaktan çok daha önemli bir problemimiz var, o da toplumun engellilere olan bakışıdır” diyen Başkan Dr. Temurci, “Bence en temel problem budur. Onun için ailelerinde engelli olan bütün anne ve babalara, çok büyük vazife yüklendiğini tekraren hatırlatıyoruz. Çünkü bu toplumda neredeyse yüzde 12 oranında 8 buçuk milyonu aşkın engelli kardeşimiz var. Böyle bir toplumda kendi gerçeğimizi unutmamamız gerekir. Burada özellikle genç, engelli kardeşlerime ve ailelerine söylemek istediğim bir şey var. Size, ‘Engelliler ne zaman evden çıktı ve hayatla buluştu’ diye bir soru sorulursa, AK Parti ile birlikte engelliler hatırlandı ve sokağa indi deyin. Çünkü engelliler biz de varız dedi” ifadelerini kullandı.

“Engelsiz Türkiye’ye engelli kardeşlerimizle birlikte yürüyeceğiz”

Başkan Dr. Temurci konuşmasını şöyle sürdürdü:

Türkiye zengin ve güçlü oldukça, engellilerimiz ve onların aileleri de çok daha müreffeh bir ülkede yaşayacaklar. Bu ülkede istikrar, demokrasi kalıcı olsun. Daha güçlü bir demokrasi ve güçlü Türkiye olsun ve Türkiye’nin önünde artık engeller olmasın. Türkiye’de kimse milletin önüne artık tankla, tüfekle, yargı vesayetiyle çıkmasın. Medya ve sermaye patronları bu ülkeyi alıp bir yere götürmesin. Ne olsun? Sadece milletin dediği olsun. İşte milletin dediğinin olduğu Türkiye’nin adı her anlamda engelsiz bir Türkiye’dir. Biz engelsiz Türkiye’ye engelli kardeşlerimizle birlikte yürüyeceğiz.”

Konuşmanın ardından Koordinasyon Merkezi Başkanı Yıldızhan, Dr. Temurci’ye çiçek takdim etti. Ardından Dr. Temurci ve protokol üyeleri, down sendromlu çocuklara çiçek verdi. Salondaki çocuklarla ilgilenerek, bol bol fotoğraf çektiren Dr. Temurci, ardından protokol üyeleriyle birlikte Kültür Merkezi’nin kütüphanesini gezdi.

Esenyurt SKM ziyaret etti

Kütüphanenin ziyaret edilmesinin ardından Başkan Dr. Temurci, Esenyurt Seçim Koordinasyon Merkezi’ni (SKM) ziyaret etti. SKM’nin birimlerini gezen Dr. Temurci, SKM Başkanı’ndan bilgi aldı. Ardından çağrı merkezine giren Dr. Temurci, çalışanlara, görüşmelerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını iletmeleri tavsiyesinde bulundu.
Kaynak: İHA