MCBÜ'de Nevruz Bayramı Kutlaması

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Rektörlüğü tarafından baharın gelişini, doğanın uyanışını, toprağın canlanışını ve dirilişini simgeleyen Nevruz Bayramı kutlama programı gerçekleştirildi.

MCBÜ Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesindeki kutlama programına Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kemal Çelebi ile Yunusemre ve Şehzadeler ilçe protokol üyeleri ile üniversite öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Törende konuşan Rektör Çelebi, Nevruz'un Türk dünyasında milattan önce kutlanmaya başlanan kadim bir kültürel değerimiz bir bayramımız olduğunu vurgulayarak, Nevruz'u yeni yılın başlangıcı, baharın uyanışı olarak kutlandığını kaydetti.

Rektör Çelebi, 'Türk tarihinde, Türk dünyasında Nevruz, 21 Mart çok önemli bir yere sahiptir. Her türlü müspet güzelliğin, uyanışın, canlanışın, dirilişin ve baharın gelişi demek 21 Mart, Nevruzu ifade ediyor. Nevruz sadece Türk dünyasında kutlanan bir kültürel değer değildir. Bu coğrafyada, bizim gönül coğrafyamızda, Orta Asya’da, Orta Doğu’da, Kafkaslarda ve tabii Balkanlarda heyecanla, coşkuyla kutlanılan bir bayramdır. Nevruz, bu yeni gün, bu baharın uyanışı, inşallah bizim toplumumuzda, Türk milletinde, bu coğrafyada yeni bir başlangıca da vesile olur. Yeni bir uyanışa, yeni bir silkinişe, tekrar tarihteki o muhteşem şanlı günlerimize dönmemize vesile olur. Türk milleti böyle bir uyanış ve bir diriliş sürecine girdi. Türk milleti artık birliğini, beraberliğini koruyarak, gür bir sedayla, tarih sahnesinde ben de varım diyor. Türk milletinin yeniden dirilmesi, tüm insanlık için, bölgemiz başta olmak üzere, mutlu günlerin habercisi olacaktır.' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından MCBÜ Halk Oyunları Okutmanları Aşkın Yılmaz ve Gül Karagözler Egel'in hazırladığı MCBÜ Halk Oyunları Topluluğunun gösterisi ve Manisa Azerbaycan Talebeleri (Manat) Azerbaycan Öğrenci Temsilciliği halk oyunları gösterisi sunuldu.

Yumurta tokuşturma, örste demir dövme, ateşten atlama gibi etkinliklerle devam eden Nevruz Şenliği, Nevruz pilavı ikramı ile sona erdi.

Kaynak: AA