İran'da Trafik Kazası Açıklaması 1'İ Türk 7 Ölü, 7 Yaralı

İran'ın Tebriz kenti yakınlarında bir yolcu otobüsünün Van merkezli bir turizm firmasına ait minibüse çarpması sonucu 1'i Türk 7 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.

Gürcistan'dan Doğu Azerbaycan eyaletinin merkezi Tebriz yönünde seyreden yolcu otobüsünün Van merkezli bir turizm firmasına ait Türk plakalı bir minibüse çarpması sonucu 1'i Türk 7 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.

Türkiye'nin Tebriz Başkonsolosu Çağlar Fahri Çakıralp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazanın bu sabah yerel saatle 05.30 sularında eyaletin Merend ilçesini Hoy ilçesine bağlayan yolda meydana geldiğini belirtti.

Kazada Türk vatandaşı minibüs şoförü ile 6 İran vatandaşının öldüğünü, bir Türk vatandaşı ile 6 İranlının yaralandığını aktaran Çakıralp, yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığını, otobüsün içinde ise şoförün dışında kimsenin olmadığını kaydetti.

Kazanın, otobüs şoförünün yorgunluk ve uykusuzluk nedeni ile aracın kontrolünü kaybetmesi sonucu meydana geldiğini belirten Çakıralp, konsolosluk yetkililerinin anında olay yerine gittiğini, yaralıların hastaneye kaldırıldığını, ölen kişinin cenazesinin yarın Türkiye'ye gönderileceğini belirtti.
Kaynak: AA