Gümrük Ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 16 Nisan referandum çalışmaları kapsamında Malatya’da Canlı Hayvan Pazarını ziyaretinde yaptığı açıklamada, "Muhalefetin ’hayır’ derken neye ’hayır’ dediğini bilmediğini görüyoruz" dedi.

Gümrük Ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Açıklaması
Bakan Bülent Tüfenkci, Malatya Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile birlikte Malatya’da Canlı Hayvan Pazarını ziyaret ederek yetiştiricilerle görüştü. Tüfenkci, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kentteki hayvan pazarının daha modern bir hale getirildiğini belirterek, Büyükşehir Belediyesine yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Malatya’da Canlı Hayvan Pazarındaki yetiştiricilerin 16 Nisan’da yapılacak referandumda "evet" oyu kullanacaklarını yüksek sesle haykırdığını ifade eden Tüfenkci, "Milletimiz 16 Nisan’a şimdiden hazır. Kararı net, kararı evet. Anayasa referandumuna baktığımızda muhalefetin ’hayır’ derken neye ’hayır’ dediğini bilmediğini görüyoruz. Sadece yalanlar ve iftiralar üzerine, algı operasyonlarıyla ’hayır’ denmesi gerektiğini ifade ediyorlar. Oysa Türkiye’nin ve bölgenin gerçeği, dünyadaki gelişmeler, istikrarlı bir yönetim, güçlü bir yönetim istiyor, lider bir Türkiye’nin bölgesinde bulunması gerektiği, bütün bölge halklarının mazlumların umudu olan bir Türkiye’yi görmek istiyorlar. Bunun için de 16 Nisan’da ’evet’ denmesi gerektiğini ifade ediyorlar ama muhalefet sadece ve sadece tek adamlıkla, diktatörlükle veya peygambere kadar dil uzatmalarla referandumda ’hayır’ demeye çalışıyor. Oysa ’evet’ denmesi için Türkiye’nin, halkın ve bölgenin gerçekleri ne için ’evet’ denmesini çok açık ve net şekilde ifade ediyor" ifadelerini kullandı.

Tüfenkci, kentteki girişimcilerin desteklerden yararlanması gerektiğini de ifade etti.

Malatya için hayvancılık ve tarımın önemli olduğunu, kentin bir yandan sanayi bir yandan da tarım kenti konumunda bulunduğunu belirtti.

Tüfenkci, hükumet olarak hayvancılığa ciddi destekler verdiklerini vurgulayarak, bu desteklerden yetiştiricilerin yararlanması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Nevruzu da kutlayan Tüfenkci, "Huzur ve güvenlik içerisinde nevruzun aslına uygun bir şekilde kutlanması, bunun bir bayram olduğunun bilinci içerisinde insanlara acılar yaşatmaktan ziyade sevinçlere vesile olmasına fırsat vermek lazım”diye konuştu.

Kaynak: İHA