FETÖ Dershanede Öğretmenlik İçin KPSS'ye Girmeme Şartı Sunmuş

Erzurum'da FETÖ/PDY üyesi olduğu öne sürülen eski öğretmen Kaya'nın 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan yargılanmasına başlandı.

Erzurum'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi olduğu öne sürülen eski öğretmen Halil İbrahim Kaya'nın 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan yargılanmasına başlandı.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan Halil İbrahim Kaya ile avukatı katıldı.

Kimlik tespitinin yapılması ve iddianamenin okunmasının ardından sanık savunmasına geçildi.

Sanık Kaya, savunmasında, FETÖ/PDY terör örgütüyle herhangi bir bağlantısı ve ilişkisinin olmadığını, bu örgüte karşı sempati ve ilgisinin de bulunmadığını ileri sürdü.

Mecburiyet gereği örgütle bağlantılı dershanede öğretmenlik yaptığını anlatan Kaya, 'Üniversiteden mezun olmadan bir yıl önce evlendim. Mezun olduktan sonra da işsiz kaldım.' dedi.

Kaya, Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS) atanamadığını belirterek, şöyle devam etti:

'Eşim ve çocuğum ailemle kalıyordu. Gelir kaynağım yoktu. Mecburen dershanelerde çalışmak için başvuru yaptım. FEM dershanesine başvurduğumda bana 2 şart sundular. Bunlardan birinde bir aylık deneme süreci olacağını söylediler. Diğerinde ise KPSS'ye başvurun olmayacak, anlarsak veya hazırlandığını görürsek sözleşmen feshedilir dediler. Araba almak için kredi çektim. Parayı elde tutmamak ve elde olanlarla birlikte tek hesapta toplamak için Bank Asya'ya yatırdım. Kesinlikle destek amaçlı parayı yatırmadım. Bugünki aklım olsa aç kalır yine de yapmazdım.'

Mahkeme heyeti, eksik evrakların tamamlanması amacıyla duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Kaya'nın 2011-2015 yıllarında örgüte müzahir eğitim kurumunda öğretmenlik yaptığı, görev süresince örgüt sohbetlerine katıldığı, örgüte müzahir Bank Asya'da hesabının ve Zaman gazetesine aboneliğinin bulunduğu anlatılıyor.

İddianamede, sanık Kaya hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.
Kaynak: AA