AK Parti'li Yazıcı Açıklaması 'Sorunların Çözümü İçin Her Zaman En Doğru Kararı Millet Verir'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, hakemin millet olduğunu ve ne olursa olsun sorunların çözümü için her zaman en doğru kararı milletin vereceğini söyledi.

AK Parti'li Yazıcı Açıklaması 'Sorunların Çözümü İçin Her Zaman En Doğru Kararı Millet Verir'
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Edirne’ye geldi. Edirne Sanayi Sitesi’nde bulunan bir düğün salonunda partilileriyle bir araya gelen Yazıcı, 16 Nisan’da yapılacak olan referandum öncesi neden ‘evet’ denmesi gerektiğini anlattı.

“Cumhurbaşkanı, Meclis seçmesin eyvallah. ‘Kim seçsin?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, referandum öncesi Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yürütülen ‘hayır’ propagandalarında, kurul seçimlerinin yanlış lanse edildiğini dile getirerek, “Gerek Cumhurbaşkanının gerekse de Meclis’in üye seçimleri sınırsız değil. Öyle sokağa çık dilediğini üye olarak önererek, seçemez. Kaynaklar belli. Yargıtay’ın belirleyeceği üyeler arasında, Danıştay’ın belirleyeceği üyeler arasında, Sayıştay’ın belirleyeceği üyeler arasında, yüksek öğretim kurulunda belirlenmiş akademisyenler arasında bir seçim yapacak. Milletin seçtiği cumhurbaşkanı seçmesin, Meclis de seçmesin. Ben şimdi soruyorum, onların seçiminin yanlış olduğunu söyleyenlere, ‘Kim seçsin?’, Cumhurbaşkanı, meclis seçmesin eyvallah. ‘Kim seçsin?’. Bunun cevabını verebilirler mi? Milletin yeterli oranda oy vermediği siyasi partiler mi seçsin? Kanarya sevenler derneği mi seçsin? Böyle bir şey olur mu? Hakimlik, savcılık önemli bir görev. Onu sadece bu yasal düzenlemeler içerisinde hapsetmemek gerekir. Formasyonu önemlidir. O alanda eksiklerimiz var, onları gidereceğiz” dedi.



“Bu tür olmayan şeyler varmış gibi söylemek kişilik haklarını ihlaldir”

Yazıcı, ne olursa olsun sorunların çözümü için her zaman en doğru kararı milletin vereceğini söyleyerek, “Cumhurbaşkanı da meclis seçimlerinin yenilenmesine karar verebilir, meclis de meclis seçiminin yenilenmesine karar verebilir. Ama çok önemli bir şartı var, kim seçimlerin yenilenmesine karar verirse versin iki seçim birlikte yapılacak. Hem cumhurbaşkanı seçimi hem de meclis seçimi. Sorunun çözümü için nereye gidiyor? Hakeme. Hakem kim? Millet. Millet ölçecek, biçecek, tartacak, kim doğru, kim haklı, kim haksız oy kullanmak suretiyle ortaya koyacak. Bu tür olmayan şeyler varmış gibi söylemek kişilik haklarını ihlaldir” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA