AK Parti'de 'Engelsiz Türkiye İçin Evet' Programı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya: '16 Nisan, milletin önündeki her türlü engeli aşmak için sunulmuş büyük tarihi bir fırsattır. Millete boyunduruk takmayı alışkanlık haline getirenlerin öfkesinin sebebi budur. Ne FETÖ ne Hollanda ne Avrupa, hiçbir güç bizim kutlu yürüyüşümüzü durduramayacaktır' 'Fiziki engelleri kaldırdığımız gibi hak ve özgürlüklerin önündeki vesayet engellerini de güçlü hükümet modeliyle sonsuza kadar ortadan kaldıracağız.16 Nisan, milli hakimiyetin önündeki son prangaların da atıldığı gün olacaktır' AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık: 'Güçlü bir 'evet', Avrupa'nın, uluslararası güçlerin dize getirilmesi demektir. Güçlü bir 'evet', engelsiz bir Türkiye'nin doğuşu demektir. Milletimizin iradesinden başka hiçbir irade tanımadık. Milletimizin iradesinin sandığa yansımasını da hiçbir güç, hiçbir irade engelleyemeyecek'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, '16 Nisan, milletin önündeki her türlü engeli aşmak için sunulmuş büyük tarihi bir fırsattır. Millete boyunduruk takmayı alışkanlık haline getirenlerin öfkesinin sebebi budur. Ne FETÖ ne Hollanda ne Avrupa, hiçbir güç bizim kutlu yürüyüşümüzü durduramayacaktır.' diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, AK Parti genel merkezinde düzenlenen 'Engelsiz Türkiye için Evet' programında yaptığı konuşmada, 15 yıldır ülkenin önündeki her türlü engeli aşmak için mücadele ettiklerini, ekonomide, dış politikada, eğitimde, sağlıkta atılan adımlar ve getirilen yeniliklerle Türkiye'nin çehresinin değiştiğini bildirdi.

Güçlülerin hakkını koruyan yönetim anlayışından, milletin hakkını koruyan yönetim anlayışına geçildiğini belirten Kayan, 'Yeni Türkiye işte bu.' dedi.

'Yeni Türkiye' derken sadece ekonomik alandaki gelişmişliği kastetmediklerini ifade eden Kaya, 'yeni Türkiye'nin, insan haklarının, demokrasinin, fırsat eşitliğinin teminat altına alınması, milletin boynundaki her türlü vesayetin kaldırılması olduğunu vurguladı.

'Yeni Türkiye' vizyonunun somut olarak görüldüğü hizmet alanlarının başında sosyal politikaların geldiğine işaret edene Kaya, şöyle devam etti:

'Yeni Türkiye, nüfusumuzun önemli bir kesimini oluşturan engelli kardeşlerimizin insan onuruna yakışır bir hayat düzeyine kavuşmasıdır. Sosyal politikalarda gerçekleştirdiğimiz büyük reformla, engelli kardeşlerimiz aileleri için yük olmaktan kurtulmuş, eğitimde, istihdamda, kültür ve sanatta yeni imkanlara kavuşmuştur. Engellilere ilişkin her türlü dışlayıcı ifadeyi kaldırarak 'engelli' tabirini kullanmak, bu alandaki köklü zihniyet değişimi açısından önemli bir aşama olmuştur.

Engelli vatandaşlarımızın hayatın her alanında yer almalarını sağlamak ve engelleri ortadan kaldırmak için hak temelli hizmet anlayışını esas aldık. Hizmet kalitemizi evrensel düzeye yükseltirken, aile ve insan odaklı bakış açısına özel bir önem verdik. Bilindiği gibi bu alandaki acil ihtiyaçlardan biri, hayatlarını kendi başına sürdüremeyecek kadar ağır engeli olan vatandaşlarımızın bakımıdır. Bu durumdaki engellilerimizin bakım kurumlarında ve aile yanında bakımını kolaylaştırmak için hizmet kapasitemizi ve kalitemizi arttırdık. Aile odaklı hizmet anlayışını esas alarak, engellinin mümkünse aile ortamında, sosyal çevresinden koparılmadan hayatını sürdürmesine yönelik bakım ve destek hizmetlerimizi arttırdık.'

- 'Bizim görevimiz yoldaki taşı, engeli kaldırmaktır'

Bakan Kaya, 482 bin vatandaşın evde bakım hizmetlerinden yararlandığına değinerek, ailesi yanında bakımı mümkün olmayan engelliler için Umut Evi uygulamasını hayata geçirdiklerini ve bu evlerin sayısının 125'e ulaştığını bildirdi.

Engelli memur sayısını 6 binden 49 bine çıkardıklarını hatırlatan Kaya,özel sektörde 45 bin civarında olan engelli işçi sayısını teşviklerle 99 bine yükselttiklerini dile getirdi.

Kaya, milletin önündeki her türlü engeli aşmanın en önemli hedefleri olduğuna dikkati çekerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

'Milli iradenin önündeki her türlü engeli aşmak, en büyük hedefimizdir. Bizim işimiz millete yol açmaktır, fırsat tanımaktır. Bizim görevimiz yoldaki taşı, engeli kaldırmaktır. Bizim misyonumuz milleti birbirine bağlayan yolları açık tutmaktır. 16 Nisan, milletin önündeki her türlü engeli aşmak için sunulmuş büyük tarihi bir fırsattır.Millete boyunduruk takmayı alışkanlık haline getirenlerin öfkesinin sebebi budur. Bizi bu aydınlık yoldan, bu kutlu davadan hiçbir güç geri çeviremez. Ne FETÖ ne Hollanda ne Avrupa, hiçbir güç bizim kutlu yürüyüşümüzü durduramayacaktır.'

- 'Millet ihaneti çabuk fark ediyor ve cezasını sandıkta veriyor'

Kaya, 16 Nisan'da verilecek 'evet' oylarıyla engelleri bir bir ortadan kaldıracaklarını vurgulayarak, 'Yeni Türkiye sevdamıza karşı çıkanlar, içeride, dışarıda aynı tekerlemeyi dillerine dolamışlar. Anayasa paketini unuttular. Zaten ne olduğunu pek anlamış değillerdi. Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığında birleşiyorlar. Bu milletin ortak iradesine karşı çıkıyorlar.' diye konuştu.

Muhalefetin 'Referandumla parlamento feshedilecek', 'Meclis tamamen gücünü kaybedecek', 'Ülke bölünecek' iddialarına yönelik Kaya, 'Onlar ne derse desin bu millet doğruyu, gerçeği aslında çok iyi görüyor. Bu millet ihaneti çabuk fark ediyor ve cezasını sandıkta veriyor.' ifadesini kullandı.

Kaya, yeni anayasayla geleceğin güçlü Türkiyesi'nin inşasına devam edileceğini belirterek, şunları kaydetti:

'Fiziki engelleri kaldırdığımız gibi hak ve özgürlüklerin önündeki vesayet engellerini de güçlü hükümet modeliyle sonsuza kadar ortadan kaldıracağız.16 Nisan, milli hakimiyetin önündeki son prangaların da atıldığı gün olacaktır.Güçlü Türkiye hedefine bizi taşıyacak en önemli adım, 16 Nisan'da bu millet tarafından atılmış olacak. Bugüne kadar yapılan her seçimde olduğu gibi 16 Nisan'da da milletin iradesine sahip çıkmak için göstereceğiniz kararlılık ve emekleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum.'

- 'Medeniyet canavarlarının engellerini birlikte aşacağız'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık da konuşmasında, 15 Temmuz'un bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak, '15 Temmuz'da silahlarla ülkemizi işgal etmek isteyenler, 16 Nisan sürecinde yasaklarla, yalanlarla Türkiye'nin bu yükselişine engel olmaya çalışanlardır.' dedi.

Güçlü bir 'evet' ile milli iradenin önündeki engellerin yok edileceğini, özgürlükleri sınırlayan engellerin aşılacağını belirten Çalık, şu görüşlere yer verdi:

'Güçlü bir 'evet' Türkiye'nin önündeki vesayet engelinin kalkması demektir. Güçlü bir 'evet' demokrasinin önündeki engellerin kalkması demektir. Güçlü bir 'evet', Avrupa'nın, uluslararası güçlerin dize getirilmesi demektir. Güçlü bir 'evet', engelsiz bir Türkiye'nin doğuşu demektir. Milletimizin iradesinden başka hiçbir irade tanımadık. Milletimizin iradesinin sandığa yansımasını da hiçbir güç, hiçbir irade engelleyemeyecek.'

Türkiye'nin 'evet' seslerini duyan Avrupa'yı bir telaş sardığını aktaran Çalık, 'Kirli oyunlarını tek tek oynamaya başlayan bu medeniyet canavarları önce Almanya'da sonra Hollanda'da bakanlarımızın programlarını iptal ettiler. Kendi topraklarımıza, büyükelçiliklerimize girmeye engel oldular. Ama bu millet Mevlüt Çavuşoğlu, Mehdi Eker, Akif Çağatay Kılıç, Binali Yıldırım, Recep Tayyip Erdoğan gibi liderler, evlatlar doğurmuştur. Bu millet, Fatma Betül Sayan gibi kahraman kadınların milletidir. O medeniyet canavarının önünde dimdik durmuş, eğilmemiştir. 16 Nisan'da da 'evet' diyerek, medeniyet canavarlarının önümüze koymak istedikleri engelleri birlikte aşacağız.' ifadesini kullandı.

Çalık, 81 ilde düzenlenen programlarla AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlarının aynı anda 'Engelsiz Türkiye için evet' dediklerini kaydetti.

Programa, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz de katıldı.

Görme engelli Rami Omeri isimli bir çocuğun Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, down sendromlu gençlerden oluşan Özel Gençler Mehter Takımı mini bir konser verdi.

Programda görme engelli sanatçı Bilal Göregen 16 Nisan halk oylaması için bestelediği şarkıyı söylerken, yürüme engelli Belinay Durak ise engelliler için hazırladığı şarkıyı Aile Bakanı Kaya ve AK Parti Genel Başkan yardımcıları ile söyledi.

Kaynak: AA