Sinop'a 4 Yeni Eğitim Yatırımı

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, 4 yeni eğitim projesinin Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2017 yılı yatırım programına alındığını bildirdi.

Maviş, yaptığı yazılı açıklamada, Sinop merkez ile Gerze, Türkeli ve Boyabat ilçelerinde hayata geçirilmesi planlanan eğitim projelerinin, bakanlığın 2017 yatırım programına dahil edildiğini belirtti.

Projelerin toplam yatırım maliyetinin 300 milyon lira olduğunu dile getiren Maviş, şunları kaydetti:

'Eğitime yapılan yatırım geleceğimize yapılan yatırımdır. Bu anlayışıyla geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimize, daha modern ve kaliteli bir eğitim imkanı sağlamak amacıyla 4 yeni eğitim projemiz, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2017 yılı yatırım programına alınmıştır. Buna göre, Sinop merkezde bulunan İMKB Şehit Ertan Yılmaztürk Güzel Sanatlar Lisesi Spor Salonu ile Gerze ilçemizde 16 derslikten oluşan 200 öğrenci kapasiteli modern pansiyonu ve spor salonu ile bir imam hatip lisesi külliyesi yapılacak. Yine aynı zamanda Türkeli ilçemize 24 derslikten oluşan İmam Hatip Ortaokulu, Boyabat ilçemizde de 12 derslik kapasiteli Halk Eğitim Merkezi projesi hayata geçecek. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.'

Kaynak: AA