Kızıldeniz'de Göçmenleri Taşıyan Tekneye Düzenlenen Saldırı

BAE, silahlı kuvvetlerinin, Yemen'in Kızıldeniz kıyılarında Somalili göçmenleri taşıyan tekneyi hedef almadığını duyurdu.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Yemen'in Kızıldeniz kıyılarında Somalili göçmenleri taşıyan tekneye helikopter saldırısının kendileri tarafından yapılmadığını bildirdi.

BAE Haber Ajansı WAM'ın silahlı kuvvetlerden bir kaynağa dayandırdığı haberde, 'Yapılan ilk soruşturma, Yemen sahillerinden Somali'ye gitmekte olan göçmenleri taşıyan teknenin silahlı kuvvetlerimiz tarafından hedef alınmadığını göstermektedir.' ifadesi kullanıldı.

Haberde, BAE silahlı kuvvetlerinin teknenin içinde siviller olduğunu açık şekilde gördüğü ve askeri olmayan hedeflere müdahalede bulunulmasını yasaklayan kurallara uyduğu belirtilerek, teknenin El-Hudeyde sahili açıklarında bulunan Husiler tarafından hedef alınmış olabileceği kaydedildi.

BAE silahlı kuvvetlerinin, bir faciaya sebep olan saldırıyla alakalı en ince ayrıntıya ulaşılması için çalıştığı ve konuyla ilgili açılacak uluslararası bağımsız bir soruşturmayı memnuniyetle karşılayacağı bildirildi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), 16 Mart'ta Hudeyde Limanı karşısında 145 göçmeni taşıyan tekneye helikopterle yapılan hava saldırısında 42 kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu. Birleşmiş Milletler (BM), olayla ilgili soruşturma başlatılması çağrısında bulunmuştu.
Kaynak: AA