Dünya Ormancılık Günü

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Dünya Ormancılık Günü'nü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılması planlanan törenle Ankara'da kutlayacak.

Dünya Ormancılık Günü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılması planlanan törenle yarın Ankara Spor Salonu'nda kutlanacak.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, her yıl farklı etkinliklerle kutlanan Dünya Ormancılık Günü için bu sene başkentte etkinlik düzenlenecek. 'İnsan İçin Orman, Ekonomi İçin Orman' temasıyla yarın Ankara Spor Salonu'nda yapılacak etkinliğe Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılması bekleniyor.

Etkinlik kapsamında 'Özel Mülkiyetteki Ağaçlandırma Çalışmalarının Desteklenmesi' alt başlığı da yer alacak. Özel ağaçlandırmada yeni bir yol haritası oluşturulurken orman köylüsünün tapulu arazilerinde ceviz, badem gibi meyveli türlerde 30 dekara kadar yapılacak ağaçlandırmalarda yüzde 65 hibe uygulaması ele alınacak.

'Yabani Zeytin (Delice) Ağaçlarının Aşılanması Projesi' ise bir diğer alt başlık olacak. Burada yabani zeytinlerin ülke ekonomisine kazandırılmasına yönelik çalışmalar değerlendirilecek.

Etkinliğin üçüncü alt başlığı 'Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Katma Değerinin Artırılması' olacak. Yaklaşık 3 bin 600 bitki türü sadece Anadolu'da yetişirken bunların ekonomiye kazandırılmasının önemine vurgu yapılacak.

'81 ilde Tabiat Turizmi Seferberliği' alt başlığında da doğal güzellikler ve korunan alanlar ekoturizm anlamında ele alınacak.

Etkinliğin bir diğer alt başlığında '5 Bin Köye 5 Bin Gelir Getirici Orman Kurulması' konusu bulunacak. Söz konusu alt başlıkta bozuk orman alanlarını ve orman içi açıklıkların ceviz, badem, zeytin, kestane gibi meyvesinden faydalanılan türlerle ağaçlandırılması, böylece orman köylüsüne ek katkı sağlanmasına yönelik çalışmalar ele alınacak.

Etkinliğin son alt başlığı olan 'Afrika'ya Çölleşme ile Mücadelede Yardım Eli'nde de Afrika'da çölleşmeyle mücadele kapsamında yapılan çalışmalar değerlendirilecek.
Kaynak: AA