THY'den 'İskenderiye-İstanbul Uçağı' Açıklaması

İskenderiyeİstanbul tarifeli seferini yapan THY uçağına binmek için havalimanına gelen Rus yolcunun xray cihazlarından geçtiği sırada çantasında bulunan eşyalardan polisin şüphelendiği, söz konusu yolcunun bu nedenden dolayı 'checkin' işlemi yapamayarak, sefere katılamadığını, bu olaydan dolayı seferde herhangi bir aksama yaşanmadığı belirtildi.

Türk Hava Yolları (THY), İskenderiye-İstanbul tarifeli seferini yapan uçağa binmek için havalimanına girmek isteyen Rus bir yolcunun x-ray cihazlarından geçtiği sırada çantasında bulunan eşyalardan polisin şüphelendiğini, söz konusu yolcunun bu nedenden dolayı 'check-in işlemi yapamayarak, sefere katılamadığını, bu olaydan dolayı seferde herhangi bir aksama yaşanmadığını bildirdi.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, bugün İskenderiye-İstanbul seferini yapan, içinde 114 yolcunun bulunduğu 'Boeing 737-800 tipi' tarifeli uçağa gitmek için İskenderiye'deki havalimanına girmek isteyen elektrik teknisyeni Rus yolcunun x-ray cihazından geçtiği sırada çantasında bulunan eşyalardan polisin şüphelendiğini belirtildi.

Açıklamada, yolcunun bu nedenle check-in işlemi yapamadığı için sefere katılamadığı aktarılarak, 'Seferimizde bu olaydan dolayı herhangi bir aksama olmamıştır. Uçak, sabah saat 7:14'de İstanbul'daki meydana inmiştir.' denildi.

Kaynak: AA