Taksiciler Eskişehir Gecelerini Anlattı

Eskişehir’deki taksi şoförleri, son dönemde gece müşterilerinden çoğu kez paralarını alamadıklarını öne sürerek, mağduriyet yaşadıklarını anlattılar.

Taksiciler Eskişehir Gecelerini Anlattı
Eskişehir’de en çok tercih edilen ulaşım ağlarından olan taksiler, son zamanlarda artan gece müşterilerinin vurdumduymazlığı sebebiyle zor bir süreçten geçiyor. Sık sık paralarını alamadıklarını ve tehdit edildiklerini iddia eden 40 yıllık taksi şoförü M.A., yaşadıkları mağduriyetin kendilerini çok zor durumda bıraktığını belirterek, “37 yılı gece olmak üzere yaklaşık 40 yıldır taksi şoförlüğü yapıyorum. Bazen müşterilerden para almakta zorlanıyoruz. Polise de şikayet edemiyoruz. Para alışverişlerine karakol bakmıyor. O yüzden böyle ters insanlara denk geldiğimizde özellikle de kalabalıklar ise genellikle paramızı alamadan başımıza iş almamak için gidiyoruz. Ama patrona sabah o parayı veriyoruz. Alacağımız yevmiyeden gidiyor” şeklinde konuştu.



”Bugüne kadar birçok taksiciyi, şiddet olayları yüzünden kaybettik”

Her gece en az buna benzer bir müşteriyle tartıştıklarını ifade eden M.A., "Genelde eğlence mekanlarının kapandığı saatlerden itibaren 1 saat içinde bir şeyler olmaya başlar. Her gün bu tarz insanlarla karşılaşabiliyoruz. Bugüne kadar birçok taksiciyi, şiddet olayları yüzünden kaybettik. Bu bir gerçek ama herkes buna karşı sessiz" diye konuştu.



En çok bu mahallelerde sıkıntı yaşıyorlar

Özel olarak çekindikleri mahalleleri de aktaran M.A., ”Bu tarz sıkıntıları yaşadığımız semtlerin başında ilk olarak Kuyubaşı geliyor. İkinci olarak da Şirintepe ve Zincirlikuyu diyebiliriz" dedi.



”Geceleri ürküyoruz bunda gizleyecek bir durum yok”

Görüşlerini aktaran bir diğer taksici Y.A. ise, çoğu zaman tehdit edildiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

“Alacağımızdan dolayı bir grup insan taksi kulübümüze gelerek bizi tehdit etti. Son dönemde akıl almayacak işler yaşadık. Geceleri ürküyoruz bunda gizleyecek bir durum yok. Her akşam uyuşturucusundan sarhoşuna kadar ters insanlarla muhatap oluyoruz” şeklinde konuştu.



”Taksilere kurşun geçirmez cam eklensin”

4 yıldır taksicilik yaptığını ve 4 üniversite bitirdiğini anlatan Y.A., yetkililere de seslenerek, şöyle devam etti:

”Makam sahipleri, taksicilere destek olmak istiyorlarsa taksilere arka koltukla ön koltukları ayıran bir kurşun geçirmez cam ekletebilir. Her çeşit müşteriler var. Eğitimsizlik bu şiddetin asıl sebebidir.”
Kaynak: İHA