Sakarya'da Okul Müdürü Öğrenci Velisi Tarafından Darp Edildi

Sakarya’da ortaokul müdürünün, bir öğrenci velisi tarafından darp edilmesi Eğitim Bir Sen ve çok sayıda STK’nın katıldığı basın açıklamasında protesto edildi.

Sakarya'da Okul Müdürü Öğrenci Velisi Tarafından Darp Edildi
Olay, dün Adapazarı Orta Mahallede bulunan Adapazarı İmamhatip Ortaokulunda meydana geldi. İddiaya göre, okul müdürü Ömer Bayraktaroğlu okulunda öğrenci olan bir kişiye kızdı. Bu durum üzerine evde ailesine okul müdürünün kendisini dövdüğünü söyleyen öğrencinin amcası, okula giderek müdürü makamında darp etti. Cumhuriyet Polis karakoluna giderek darp raporu alan müdür Bayraktaroğlu kendisini darp eden şahıstan şikayetçi oldu.

Orhan: “Saldırıyı şiddetle kınıyoruz ve protesto ediyoruz”

Yaşanan darp olayı sonrasında okul önünde bir basın açıklaması yapıldı. Eğitim Bir Sen Adapazarı İlçe Başkanı Özer Orhan yaptığı basın açıklamasında, “Okul müdürümüz, Ömer Bayraktaroğlu okul içerisinde ve hatta makam odasında öğrenci yakını tarafından saldırıya uğramış ve darp edilmiştir. Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor ve protesto ediyoruz. Bugün burada okul müdürümüze karşı yapılan saldırının, şiddetten beslenenlerin yanına kar kalmayacağını haykırmak için toplandık. Öğretmene saldıranlar bilmelidir ki, onlar sadece eğitimi yaralamakla kalmıyor geleceklerini de yok ediyorlar. Bir eğitimciye saldırmak aynı zamanda birime ve ülkenin geleceğine saldırma anlamını taşımaktadır. Bu olaylar bize göstermiştir ki, gerekli önlemler alınmadığı takdirde eğitim çalışanlarına yönelik bu tarz saldırılar ilk olmadığı gibi sonda olmayacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, eğitim çalışanlarının sesine kulak versin. Eğitim sisteminin felsefesi değiştirilsin, eğitimciyi itibarsızlaştırılmaya son verilsin” ifadelerini kullandı.

Bayraktaroğlu: “Hapishanede olan asıl veli telefonla arayarak tehdit etti”

Yaşanan darp olayıyla ilgili konuşan Okul Müdürü Ömer Bayraktaroğlu, “Olaydan sonra hastaneye gidip bizim üstümüze düşen gerek sağlık raporu, darp raporu gerekse Cumhuriyet Polis Merkezine giderek şahıs hakkında gerekli şikayetlerde bulunduk. Ayrıca asıl veli, hapishanede olan veli bize birkaç defa okulu arayarak tehdit etti. Onun için de Cumhuriyet Savcılığına ayrıca bir yazı ile şikayette bulunacağız. Çocuğun velisiyim, amcasıyım diyerek odama geldi. Bana hiçbir şey sormadan, 10-15 saniye içerisinde yerimden makam koltuğumdan bile kalkmama bile müsaade etmeden kafa vurarak odadan çıktı, kaçtı. Bir iki dakika içerisinde olup biten bir hadise. Bizde olaydan sonra gerekli suç duyurusunu yaptık ve gerekli olan yerleri de bilgi sahibi yaptık, süreç devam ediyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA