KSO'dan İstihdam Seferberliğine Tam Destek

Konya Sanayi Odası (KSO) Şubat ayı meclis toplantısında gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2 milyon ek istihdam sağlamak amacıyla başlattığı Milli İstihdam Seferberliği oldu.

KSO'dan İstihdam Seferberliğine Tam Destek
Konya Sanayi Odası’nın Şubat ayı meclis toplantısı KSO Meclis Başkan Vekili Kadir Büyükkara başkanlığında Kayhan Hidrolik Makine’de yapıldı.

Toplantının açılışında söz alan KSO Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, Türkiye’nin son dönemlerde yaşadığı saldırıların artçı etkilerinin devam ettiğini, şu anda ülkede işsizlik üzerinden yeni bir olumsuz hava estirilmeye çalışıldığını vurgulayarak “ Konya iş dünyası olarak bizler her zaman devletimizin, milletimizin yanında olduk. İnşallah Milli İstihdam Seferberliğine de güçlü bir destek vereceğiz” dedi.

Kütükcü, “İş dünyası olarak bizler, ülkemiz ve şehrimizin kalkınması için durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü çalışmaktan ve üretmekten başka çıkış yolumuz yok. Çalışarak, üreterek, değer yaratarak Türkiye’yi hep birlikte omuz omuza büyüteceğiz” ifadelerini kullandı.

İstihdam oluşturana destek devletten

Başkan Kütükcü’nün ardından söz alan İŞ-KUR İl Müdürü Emrah Keleş de, KSO meclis üyelerine, Milli İstihdam Seferberliği kapsamında yapılacak istihdamlara sunulan destekler hakkında bilgi verdi. 21 Şubat’ta Mevlana Kültür Merkezi’nde yapılan istihdam seferberliği toplantısının ardından işverenlerden büyük bir talep geldiği bilgisini paylaşan Keleş, işverenlerin mutlaka İŞ-KUR’a kayıt yaptırması ve hangi alanda işçi aradığına ilişkin bildirimde bulunması gerektiğini söyledi.



1 Şubat’tan sonra alınan her bir yeni işçi için 773 TL’lik destek verildiğini, SGK ve vergiden muaf olunduğunu ifade eden Keleş, işçilerin de işe başlamadan önceki 3 aylık dönemde işsiz olması gerektiğini ifade etti.

Seferberlik kapsamında işverenlerin İş Başı Eğitim Programından da yararlanabileceklerini bildiren Keleş, "Bu program da işverenlerimiz kendi işçilerini kendileri yetiştiriyorlar. En az iki sigortalısı olan işverenlerimiz bu programdan yararlanabiliyor. 3 ay boyunca bu program uygulanıyor. Kursiyerler haftada en fazla altı gün 45 saat çalıştırılabiliyor. Program kapsamında işverenlerimiz hiçbir ücret ödemiyor" diye konuştu.

Kaynak: İHA