Köy Ve Okul Servisleri İçin Yeni Garaj Yeri Belirlendi

Hakkari Belediye Başkanlığı, şehir merkezi ve köyler arası transit yolcu taşımacılığı ile okulların toplu taşımasını sağlayan servisler için yeni toplu garaj noktası belirledi.

Köy Ve Okul Servisleri İçin Yeni Garaj Yeri Belirlendi
Hakkari’de son günlerde havaların ısınması ile birlikte hizmet atağı başlatan Hakkari Belediye Başkanlığı, bu defa ise yeni toplu garaj noktası belirlemesi vatandaşları sevindirdi. Öncesinde kent içindeki farklı güzergahlarda yolcu indirme ve toplama işlemlerini yapan servislerin kent içinde trafik düzeninin oluşturulması için yapılan çalışmalar kapsamında Hakkari Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından Bulak Mahallesinde bulunan Belediye Araç Garajının yanındaki 2 bin 500 metrekarelik boş arazi park alanı olarak belirledi.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Hakkari Belediyesi Zabıta Müdürü Naif Yaşar, "Bilindiği üzere şehir merkezi ve köyler arası yolcu taşımacılığı yapan servislerle öğrenci servislerinin çarşı merkezinde park etme, yolcu indirme ve toplama işlemlerinin yapılması yasaktı. Tabi ki bu belediye tarafından bu araçlar için belirlenen bir garaj-park yerinin olmamasından kaynaklanıyordu. Yaşanan bu durum üzerine Belediye Başkanımız Sayın Cüneyt Epcik’in talimatları ile taşımacıların mağduriyetini gidermek için Bulak Mahallesindeki Belediye Araç Garajımızın yanında bulunan 2 bin 500 metrekarelik boş arazimizi park alanı olarak kendilerine tahsis ettik" dedi.

Kaynak: İHA