Güney Ege 8. Uluslararası Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Fuarı

Muğla'nın Milas ilçesinde açılan fuara, çeşitli ülkelerden 204 firma katıldı.

Muğla'nın Milas ilçesinde Güney Ege 8. Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı, törenle açıldı.

Balçık mevkisinde TARİŞ'e ait alanda açılan fuara, çeşitli ülkelerden 204 firma katıldı.

Muğla Valisi Amir Çiçek, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Milas ilçesinin tarımsal potansiyelinin yüksek olduğunu dile getirerek, fuarların pazarlama açısından önemli olduğunu kaydetti. Çiçek, Milas'ta yeni bir fuar alanı çalışması olduğunu vurgulayarak, 'Çok çalışacağız ve üreteceğiz. Muğla, Milas ve Türkiye ekonomisine güç katacağız. Güçlü Türkiye'nin ekonomisine katkı sağlayacağız. Bu azimle çalışacağız.' dedi.

Çiçek, fuarın gelecek yıllarda daha modern bir alanda yapılmasına yönelik çalışmalara başladıklarını kaydetti.

Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Milas çiftçisinin fuara kurulduğu günden bu yana sahip çıktığını, fuar alanının artık yetmemesi nedeniyle yenilerine ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Expolink Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Erdoğan da fuarın ilçede yapılıyor olmasına rağmen, sektörde önemli bir karşılık bulduğunu söyledi. Fuarın bu yıl uluslararası niteliğe kavuştuğuna da işaret eden Erdoğan, 'Bu fuarımız önceki yedisinden farklı bir içeriğe sahip. Aralık ayından bu yana katılmak isteyen firmalara yerimiz olmadığını söylüyoruz. Bu nedenle yeni bir alana ihtiyacımız var. Milas-Bodrum Havalimanı'na yakınlığı nedeniyle Milas'a bir fuar ve kongre merkezi önemli bir atılım olur. Buna katkıya hazırız.' dedi.

Vali Çiçek ve beraberindekiler fuarın açılış kurdelesini kesti.

Fuar, 5 Mart'a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Kaynak: AA