Erzurum'da Sendikacı Dönmez'in Yargılandığı 'FETÖ' Davası

Kapatılan Aktif Eğitim Sendikası Tekman Şube Başkanı Dönmez ile sendika üyeleri Korkut ve Mayda'nın yargılanmasına devam edildi Dönmez ve Korkut tahliye edildi.

Erzurum'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle kapatılan Aktif Eğitim Sendikasının (Aktif Eğitim-Sen) Tekman Şube Başkanı Şafak Dönmez, sendika üyeleri Yusuf Korkut ve Muhsin Mayda'nın yargılanmasına devam edildi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanıklar Korkut ve Dönmez ile sanık avukatları hazır bulundu, tutuksuz sanık Muhsin Mayda ise katılmadı.

Sanıklardan Korkut, bankadaki hesabının 2003 yılından beri olduğunu, çağrı üzerine bankada hesap açtırmadığını ileri sürerek, 'İlçede eğitim verdiğim çocukları başarılı bir şekilde eğitip Erzurum genelinde yarışmada ikinci olmalarını sağladık. Öğretmenlik faaliyeti dışında bir şey yapmadık. Ne yaptık da terör örgütü üyesi olduk? Suçlamaları kabul etmiyorum.' ifadelerini kullandı.

Esas hakkındaki mütalaasını sunan cumhuriyet savcısı, Dönmez ve Korkut'un örgüte müzahir Aktif Eğitim Sendikasına üyelikleri ve nitelikleri, Bank Asya'daki hesap hareketleri ve para transferleri ve tanık beyanları doğrultusunda suçlarının sabit olmasından dolayı, Mayda'nın da sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle terör örgütü üyeliğinden cezalandırılmasını talep etti.

Tutuklu sanıklar Dönmez ve Korkut'un yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliyesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, örgütün şifreli haberleşme programı ''ByLock'' kullanıcısı sanıklardan Dönmez'in, Aktif Eğitim Sendikası Tekman Şube Başkanı olduğu, örgütün 'Bankaya 1 lira dahi olsa para yatırın' talimatı üzerine hesap açtırdığı, ilçede kayyum atanan örgütün yurduna gidip geldiği, üniversite eğitimi boyunca FETÖ/PDY evlerinde kaldığı ve dershanelerine gittiği anlatılıyor.

Sanık Korkut'un da aynı derneğe üye olduğu, kayyum atanan aynı yurda gidip geldiği ve ebe olan eşinin tayininin çıkması üzerine, karısının çalıştığı hastanenin müdürü Hanefi Keskin'i telefonla arayarak, 'Bıçağın önü ve arkası da şimdilik kesiyor ama bu devran dönecek, bir gün sıra size de gelecek.' şeklinde tehdit içerikli ifadeler kullandığı belirtilen iddianamede, Muhsin Mayda'nın ise öğretmen olarak ilçeye geçici görevlendirildikten sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü'nce uyarılmasına rağmen FETÖ/PDY ile bağlantılı yurtta kalmayı sürdürmesi üzerine geçici görevlendirilmesinin kaldırıldığı aktarılıyor.

İddianamede, Mayda'nın 'Twitter' hesabında yapılan araştırmada 17-25 Aralık'tan itibaren FETÖ/PDY'yi övücü paylaşımlar yaptığının tespit edildiği aktarılarak, sanıkların 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsi isteniyor.

Kaynak: AA